16.4.16

Η ρωσική Αεροπορία «σφυροκοπά» το ISIS στην Ράκκα - Γιατί δεν θα σταματήσει ποτέ το "λουτρό αίματος" στην Συρία λόγω Χαλεπίου (βίντεο)


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

H ρωσική Αεροπορία πραγματοποιήσε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά της "πρωτεύουσας" του "Ισλαμικού Χαλιφάτου" Ρακκαν χτυπώντας ιδιαίτερα τις θέσεις του ISIS στο αεροδρόμιο της Tabaqa για να εμποδίσει την τρομοκρατική οργάνωση να ξαναεφοδιάσει μονάδες ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι και αποκομένες ομάδες του ISIS που βρίσκονται κοντά στην προσφάτως ανακαταληφθείσα από τον συριακό Στρατό αρχαία πολη της Παλμύρας.   Χτυπήθηκε και το νοσοκομείο της Tabaqa όπου οι ισλαμιστές έχουν εγκαταστήσει το διοικητήριό τους. 

  Το Χαλέπι είναι "λάφυρο" το οποίο αν δεν καταλήξει οριστικά σε κάποια απο τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα επιτρέψει ποτέ την λήξη αυτού του πολέμου αφού αποτελεί και την αιτία δημιουργίας του.  
 Στην ανατολική Δαμασκό ο συριακός Στρατός κατέλαβε την πόλη Badia και το τοπικό εργοστάσιο τσιμέντου όπως και την βάση της Khan Abut Shamat εκδιώχνοντας τους μαχητές του ISIS και κόβοντας ολοκληρωτικά τις γραμμές ανεφοδιασμού του από πυρομαχικά και ενισχύσεις 
 Στην ανατολική Δαμασκό για πρώτη φορά τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεργάστηκαν με μονάδες του λεγόμενου FSA (Ελεύθερος Συριακός Στρατός) ο οποίος υποτίθεται ότι αποτελείται από "μετριοπαθείς" ισλαμιστές και της πανίσχυρης και άκρως ισλαμιστικής οργάνωσης Jaish al-Islam (που εφοδιάζεται από την ΜΙΤ)  εναντίον του κοινού εχθρού, του ISIS,οι διοικητές των οποίων αντάλαξαν και τηλεφωνικά νούμερα με διοικητές του συριακού Στρατού για να τους παρέχουν αεροπορική κάλυψη όποτε χρειαστεί!   Στο μεταξύ η 120η και η 81η Ταξιαρχία της 2ης Μεραρχίας συνεπικουρούμενες από την Μπααθική πολιτοφυλακή προελαύνουν με αργό αλλά σταθερό ρυθμό ανατολικά προς την περικυκλωμένη από το ISIS αεροπορική βάση του Sayqal.  

  Έτσι έχουμε την πρώτη κοινή επιχείρηση του συριακού Στρατού και των άλλων ισλαμιστικών φατριών για να οδηγηθεί το ISIS στα ενδότερα της ανατολικής ερήμου   Στην Β.Συρία, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν ξανά να φύγουν από τις κτοικίες τους. 
Σύμφωνα με την Human Rights Watch, HRW, 30.000 άμαχοι τράπηκαν σε φυγή μέσα σε 48 ώρες για να σωθούν από τις μάχες στις οποίες αναμετρώνται ισλαμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με τους ισλαμιστές της Αλ Νούσρα και της Jaish al-Islam,στο βόρειο Χαλέπι στα σύνορα με την Τουρκία.   «Την ώρα που οι άμαχοι φεύγουν για να σωθούν από τους μαχητές του ΙΚ, η Τουρκία αντιδρά κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών» εναντίον τους, κατήγγειλε ο Τζέρι Σίμπσον, στέλεχος της HRW.  

 Αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε την Πέμπτη «εξαιρετικά ανήσυχος» για τη συνολική κατάσταση στην επαρχία του Χαλεπιού, όπου καταγράφεται «σημαντική αύξηση της βίας».   «Το Χαλέπι είναι το κλειδί του πολέμου και της ειρήνης στη Συρία. Όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο θέλουν το Χαλέπι», σημείωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν που πρόσεινται στην Δύση και έχει έδρα το Λονδίνο.   
Αυτό που παρατηρείται είναι ότι έχει πέσει "εντολή" από δυτικά κέντρα να χτυπηθεί το ISIS με κάθε τρόπο συνεπώς υπάρχουν συνεργασίες των "άλλων" ισλαμιστών, των "καλών" με τον συριακό Στρατό.  
 Ειναι σαφές ότι υπάρχει κάποια παρασκηνιακή συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για την Συρία αλλά κακά τα ψέμματα οι Αμερικανοί θέλουν το Χαλέπι διότι απο εκεί θα περνούσε ο αγωγός του Κατάρ εάν ποτέ πραγματοποιούνταν.   Kανείς δεν το λέει ανοιχτά αλλά όλα γίνονται για το Χαλέπι. Στο Χαλέπι δεν υπάρχει καμία 
συνεργασία του κυβερνητικού στρατού με τις δυνάμεις των "καλών" ισλαμιστών, εκεί είναι σαφές ότι η στρατηγική αξία της πόλης απαγορεύει την οποιαδήποτε πρόσκαιρη "συμμαχία".  
 «Ο πόλεμος μας ενάντια στον Άσαντ δεν ξεκίνησε λόγω των ειρηνικών διαδηλώσεων της Αραβικής Άνοιξης του 2011 αλλά το 2000 όταν το Κατάρ προσφέρθηκε να κατασκευάσει έναν αγωγό αξίας δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περνούσε τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία και την Τουρκία» δήλωσε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, σε συνέντευξη του για το Politico, επιβεβαιώνοντας όσους από την αρχή υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ δημιούργησαν εξόπλισαν και εφοδίασαν το ISIS αλλά και τις υπόλοιπες ένοπλες ομάδες της υποτιθέμενης συριακής αντιπολίτευσης.  
  "Η απόφαση των ΗΠΑ για ανατροπή του Μ.Άσαντ πάρθηκε όταν αρνήθηκε να δεχτεί το πέρασμα του αγωγού που θα πήγαινε από το Κατάρ προς την Ευρώπη", δήλωσε.   Το pronews.gr από την αρχή είχε αποκαλύψει τους λόγους έναρξης αυτού του ατελείωτου "λουτρού αίματος" καθώς οι ΗΠΑ έλπιζαν ότι με τον αγωγό αυτόν θα μετέφεραν το καταριανό φυσικό αέριο στην Ευρώπη και θα εξοβέλιζαν την Ρωσία από την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά.  
  "Επειδή ο πατέρας μου δολοφονήθηκε από έναν Άραβα έκανα προσπάθεια να κατανοήσω το πως η αμερικανική πολιτική επηρεάζει την Μέση Ανατολή".    "Αντί να έχουμε βολικές εξηγήσεις περί θρησκείας και ιδεολογίας ας δούμε πως το δάχτυλο της ευθύνης στρέφεται κατά ημών των ιδίων. 
Λίγα πράγματα γνωρίζει ο αμερικανικός λαός για τις βίαιες αμερικανικές επεμβάσεις στην Συρία"


πηγη:pronews