6.4.16

Θα μας κάνουν τελικά τα τρία, δύο;.. (μερίσματα ΜΤΠΥ, εννοώ!)


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     «Πιπεράτος» ο τίτλος στο σημερινό πολύ σύντομο σχόλιό μου αλλά δεν μου ήρθε κάτι πιο «ευγενικό» στο νου την ώρα που διάβασα την είδηση στα blogs (π.χ. παρακάτω) αφού και εγώ όπως σχεδόν 300, 000 άλλοι συνταξιούχοι του Δημοσίου διαπίστωσα ότι το μηνιαίο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) δεν είχε καταβληθεί όπως έπρεπε στα τέλη του Μάρτη αλλά μετατέθηκε η καταβολή του στα τέλη του Ιουνίου!
     «Πιπεράτος» ο τίτλος μου με δίκαιη αγανάκτηση όχι μόνο για την καθυστέρηση ή το μπέρδεμα ότι θα φανούν τα χρήματα ως καταβληθέντα (και οι αναλογούντες φόροι ως παρακρατηθέντες) αλλά θα τα δούμε σε 3 μήνες!

     «Πιπεράτος» ο τίτλος μου γιατί πολλά έχω πει και έχω γράψει στο διαδίκτυο για το γνωστό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου και το περιβόητο PSI, όπως και για το προηγούμενο Πρωθυπουργικό δίδυμο Παπανδρέου – Παπαδήμου που επί 5 χρόνια μας υπόσχονταν «του χρόνου καλύτερα» και κόψε-κόψε, φορολόγησε-φορολόγησε όταν κοιτάζαμε το πέρσι σε σύγκριση με το φέτος αναφωνούσαμε «Ολέ, κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα…»
      «Πιπεράτος» ο τίτλος μου αλλά λυπάμαι που αφορά την «Πρώτη Φορά Αριστερά» Κυβέρνησή μας και τα όσα μας είπε για να κατακτήσει την Εξουσία..
       Τελικά με μείωση στο ποσό που εισπράτταμε κάθε μήνα από το ΜΤΠΥ κατά 32-35% επαληθεύεται «εμπράκτως», δυστυχώς, η άκομψη φράση που περιγράφει τι θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο και εφεξής καθώς ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ τα ΤΡΙΑ, ΔΥΟ (μηνιαία μερίσματα, εννοώ!!!)

        Η αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ πώς θα βοηθήσει στο θέμα μείωσης των μερισμάτων του ΜΤΠΥ;