17.4.16

“Η Τουρκία εγκαταλείπει τη δύση”!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο κ. Ερντογάν ήταν πολύ άνετος στην Σύνοδο Κορυφής της Οργάνωσης της Ισλαμικής Συνεργασίας. Όταν βρίσκεται στην Ευρώπη ή την Αμερική δε έχει την ίδια άνεση στη συμπεριφορά του.

Φυσικά στο φυσικό του χώρο δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Δύση. Δύσπεπτη η έκθεση του Ευροκοινοβουλίου, αλλά και αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η Τουρκία του Ερντογάν βαδίζει στην αντίθετη κατεύθυνση των Κεμαλιστών.  Ο Ατατούρκ κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για τον εκδυτικισμό της χώρας του.  Τώρα , οι απόγονοι του γκρεμίζουν όλα όσα έκανε .
Η έγκριτη δημοσιογράφος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ κ. Νουράι Μερτ στην τακτική της στήλη αναρωτιέται για ποιο λόγο ο κ. Ερντογάν παρασημοφόρησε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Selman bin Abdulaziz, o οποίος είναι ο εκφραστής του πιο σκοτεινού και αυταρχικού καθεστώτος διακυβέρνησης.
Οι περισσότεροι ηγέτες που μετείχαν στη Σύνοδο, κατά τη δημοσιογράφο, εκφράζουν  καθεστώτα και αντιλήψεις που αποτελούν ντροπή και προσβολή του Ισλάμ. Χρησιμοποιούν τα λεφτά που κερδίζουν από το πετρέλαιο για χλιδές  και όχι για την ανακούφιση των Μουσουλμάνων πολιτών.
Militaire.gr