7.4.16

Περικοπές στις ΕΔ: Η σύγκρουση που ο Καμμένος δεν θα μπορέσει να αποφύγει

Κι εκεί που συζητάγαμε -έστω απλά για να συζητάμε- τι θα γίνει με την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ,για το επίδομα παραμεθορίου,για τις αποζημιώσεις όσων εμπλέκονται στο προσφυγικό ,για,για,για…ήρθε το υπουργείο Οικονομικών και μιλά για νέες περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών!
Για να μην πολυλογούμε και κουράζουμε…Ο σημερινός ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν έχει επιλογή σ΄ αυτό θέμα. Είτε κάνει πίσω και εξαϋλώνεται πολιτικά ,είτε συγκρούεται και φεύγει αν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις του. Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν και νομίζουμε ότι το ξέρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται “απέναντι” λόγω περικοπών στην Άμυνα. Θα υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Ιουνίου 2015 κατά τη διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ,ο Τσίπρας είχε στείλει έγγραφη πρόταση προς τους θεσμούς η οποία περιελάμβανε περικοπές 600 εκατομμυρίων ευρώ. 200 για το 2016 και 400 για το 2017. Ο Καμμένος είχε γίνει έξαλλος και είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι η πρόταση σ΄ ότι αφορά τουλάχιστον την Άμυνα θα αποσύρονταν. Τελικά στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονται περικοπές 500 εκατομμυρίων.
Η πρόταση που είχε στείλει ο Τσίπρας  ΕΔΩ.
Το απόσπασμα από το κείμενο του μνημονίου για τις προβλέψεις σχετικά με τις αμυντικές περικοπές.
mnimonio1
Από το ΥΠΕΘΑ έχουν πει ότι αυτά τα χρήματα θα βρεθούν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή περικοπή. Τώρα έρχεται το σενάριο του “νέου μισθολογίου” και των μειώσεων των αμυντικών κονδυλίων κατά 350 εκατομμύρια.
Ο ΥΕΘΑ δεν έχει κανένα περιθώριο ελιγμού ή υποχώρησης. Σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις έχει υποσχεθεί την αποκατάσταση των στρατιωτικών με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχουμε την πεποίθηση ότι οι στρατιωτικοί ήταν αυτοί που τον “έσπρωξαν” ξανά εντός της Βουλής. Αν αντί για ικανοποίηση στοιχειωδών αιτημάτων -δεν αναφερόμαστε καν στην απόφαση του ΣτΕ- αποδεχτεί την μείωση των αποδοχών στρατιωτικών η πολιτική του πορεία είναι βέβαιη. Και σίγουρα δεν θα είναι ανοδική…
Αυτή τη μάχη ο Καμμένος  δεν μπορεί να την αποφύγει…
Militaire.gr