15.4.16

«Πλεύση Ελευθερίας»: Η Ζωή παρουσιάζει το νέο κόμμα της

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει πανιά και όπως είχε προαναγγείλει διαχωρίζει την ρότα της από αυτή της Λαϊκής Ενότητας, σε μία «Πλεύση Ελευθερίας», όπως ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας που ιδρύει και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη.

«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του γραφείου της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Δίνοντας ένα πρώτο στίγμα για το χαρακτήρα του νέου κόμματος, η ανακοίνωση αναφέρει: «Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι»,.
«Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν», σημειώνεται αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νέο φορέα.
Όσον αφορά τους πόρους του νέου κόμματος το επιτελείο της πρώην προέδρου της Βουλής επισημαίνει ότι ότι θα στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και στην κοινωνία. «Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παρουσιάσει το νέο κόμμα της, την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44).
http://tvxs.gr/