11.4.16

Επίσημη αντίδραση ΠΓΔΜ για τα γεγονότα στην Ειδομένη…

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) σε εκτενή ανακοίνωσή του για τα χθεσινά επεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ
προσφύγων και σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ (14 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες) και πως προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα.

Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος, Σκόπια
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://mignatiou.com

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.
onalert

_________________________________________
1- Οι δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων, καλά έκαναν και εμπόδισαν τους λάθρο να μπουν στη χώρα τους.
2-Πράγματι οι λάθρο πετούσαν πέτρες κ.λ.π. αντικείμενα κατά των Σκοπιανών.
3-Η ΕΛ.ΑΣ όμως δεν είναι υποχρεωμένη να φυλά τα Σκοπιανά σύνορα, αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της ΠΓΔΜ. (Και εδώ που τα λέμε, η ΕΛ.ΑΣ δεν επεμβαίνει ούτε όταν οι λάθρο κλείνουν τους δρόμους και τις σιδηροδρομικές γραμμές, ούτε όταν ρημάζουν τα σπίτια και τις εκκλησίες, θα επέμβει σε ξένα "χωράφια";
Την τελευταία φορά που επενέβη υπέρ των Σκοπιανών συνόρων την κατακρίναμε, γιατί πράγματι δεν είχε καμία δουλειά εκεί.
ΑΛΕΞ