18.4.16

Ο “καλός” Ερντογάν και οι “κακοί” στρατηγοί! Το επικίνδυνο παραμύθι που έχει “φάει” το Μαξίμου!


Το παραμύθι του “καλού” Ερντογάν και των “κακών” στρατηγών της Τουρκίας φαίνεται ότι έχει πείσει κάποιους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το “διηγούνται” με ιδιαίτερη ευκολία τις τελευταίες ημέρες κι ελπίζουμε να το κάνουν όχι επειδή έχουν μπερδέψει το μύθο με την αλήθεια.αλλά επειδή είναι μια βολική κι εύπεπτη δικαιολογία για όσα πράττουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν παύει να είναι παραμύθι και καλό θα είναι όσοι στο Μαξίμου ή σε άλλα κυβερνητικά πόστα το ‘χουν “φάει” να ζητήσουν άμεσα ενημέρωση από την στρατιωτική ηγεσία.

Το καθεστώς Ερντογάν ελέγχει το στράτευμα σε πολύ μεγάλο βαθμό για να μην πούμε απόλυτα. Και πάντως όσες προκλήσεις εκδηλώνονται εναντίον της Ελλάδας είναι σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης κι έχουν την έγκρισή της.
Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι τη περιοδο της διακυβέρνησης Ερντογάν δεν έχουμε ζήσει κρίση ανάλογη μ΄ αυτή του Μαρτίου του 1987 ή των Ιμίων του 1996. Αυτή είναι η μία ανάγνωση. Η άλλη λέει ότι την περίοδο Ερντογάν οι προκλήσεις των Τούρκων αναβαθμίστηκαν στο μέγιστο βαθμό κι έχουν στόχο και σχέδιο την απόλυτη αμφισβήτηση των πάντων στο Αιγαίο.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης η Τουρκία του Ερντογάν πιέζει σε καθημερινή βάση ,αφόρητα την Ελλάδα. Η αποφυγή της κλιμάκωσης που θα οδηγούσε σε μία πολύ σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων να την αποφυγούν. Καλώς έπραξαν και είναι αστείο το ένα κόμμα να κατηγορεί το άλλο για …ενδοτικότητα ,αναλογα με το αν βρίσκεται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.
Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί Ερντογάν γίνεται με τρόπο μεθοδικό και εμμονικό ,με σχέδιο και προοπτική. Στοιχεία που δεν μπορούν να δώσουν υπόσταση στο σενάριο ότι για την ένταση ευθύνονται μόνο οι στρατιωτικοί της γειτονικής χώρας.
Πολλοί εδώ στην Αθήνα είχαν πιστέψει στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της Τουρκίας από τον Ερντογάν ότι θα ήταν ο ηγέτης που θα “έβλεπε” τα ελληνοτουρκικά από άλλη οπτική γωνία. Αυτό έγινε αλλά όχι όπως ανέμεναν. Ο Ερντογάν και το καθεστώς του μετά και από τις εκκαθαρίσεις που έκαναν στο στράτευμα ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και δείχνουν ότι θέλουν τα πάντα στο Αιγαίο. Το αν θα τα πάρουν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Και για να έχουμε ελπίδα να μην τα χάσουμε ας σταματήσουμε να πιστεύουμε εύπεπτα και βολικά παραμύθια περί καλού “σουλτάνου” και κακών στρατηγών.