8.4.16

Συρία: Δύο πράκτορες της ΜΙΤ νεκροί κατά την επίθεση με χημικά εναντίον των Κούρδων (βίντεο)


ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΠΛΩΝ"  

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Δύο πράκτορες της ΜΙΤ έπεσαν νεκροί στο βόρειο Χαλέπι κατά την διάρκεια επίθεσης με χημικά όπλα και συγκεκριμένα με αέριο της μουστάρδας το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά των Κούρδων μαχητών στην συνοικία Sheikh Maqsoud που κατοικείται από κούρδους. 
  Εν συνεχεία σφοδρή επίθεση κατά των ισλαμιστών της Jaish al-Islam (κατά πολλούς αυτή είναι η ισχυρότερη ισλαμιστική οργάνωση με τους περισσότερους μαχητές) στο Βόρειο Χαλέπι εξαπέλυσε ο συριακός Στρατός για να βοηθήσει τους Κούρδους μαχητές στην συνοικία Sheikh Maqsoud. 
  Τα χημικά όπλα σύμφωνα με πληροφορίες είχαν παραδώσει στην ισλαμιστική οργάνωση οι τουρκικές μυστικές υηρεσίες που άμεσα είχαν εμπλακεί στο παρελθόν και σε πρότερες χημικές επιθέσεις


Στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ Κούρδων και των ισλαμιστών των Jaish al-Islam-Αλ Νούσρα στοίχισαν τις ζωές σε δύο πράκτορες της ΜΙΤ όπως και σε πέντε "εμίρηδες".   Δύο από τα πέντε μέλη της Sultan Murat Brigade που είναι υποστηρικτική παραφυάδα της Jaish al-Islam και συμμετείχε στην επίθεση ήταν Τούρκοι με κωδικοποιημένα ονόματα Doğan και Aslan και δούλευαν σύμφωνα με κουρδικές πηγές στην ΜΙΤ.  
 Η Jaish al-Islam έχει την έδρα της στην πόλη Ιντλίμπ και καταφέρνει να φέρνει ακόμα ενισχύσεις στους ισλαμιστές αντάρτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Χαλέπι. Από το πρωί επιτίθεται στους Κούρδους του Sheikh Maqsoud μετά το πλήγμα που τους επέφερε με χημικά όπλα και συγκεκριμένα με αέριο της μουστάρδας αφού όπως θα δέιτε στο βίντεο, το άεριο έχει κίτρινο χρώμα.


Πριν τρεις μήνες ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, επικεφαλής του τμήματος μη εξάπλωσης και ελέγχου των εξοπλισμών στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για την διεξαγωγή έρευνας για το ενδεχόμενο το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία να έχει προμηθευτεί υλικά παρασκευής του αερίου σαρίν μέσω Τουρκίας, επικαλούμενος στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από Τούρκους κοινοβουλευτικούς.   Συγκεκριμένα πριν έξι μήνες είχε δημοσιευτεί στην ευρείας κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Ζαμάν,ότι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), υποστήριξαν ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν επέτρεψε να διερευνηθεί ο ρόλος της Τουρκίας στην αποστολή τοξικού αερίου σαρίν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά αμάχων στη Συρία το 2013 και στην οποία πάνω από 1.300 Σύριοι σκοτώθηκαν!   Οι βουλευτές του CHP Eren Erdem και Ali Şeker οργάνωσαν μια συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία ζήτησαν την έρευνα για την διακοπή της εξέτασης σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στην προμήθεια τοξικού αερίου σαρίν, που χρησιμοποιήθηκε στη χημική επίθεση εναντίον άμαχου πληθυσμού και στην παράδοσή του στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIL), για να καταστεί δυνατή η επίθεση.   Παίρνοντας το λόγο, ο Erdem δήλωσε ότι το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στα Άδανα ξεκίνησε έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι το σαρίν στάλθηκε στη Συρία από την Τουρκία μέσω διαφόρων επιχειρηματιών. Απαγγέλθηκε κατηγορητήριο με κατηγορίες που στόχευαν στην κυβέρνηση.   Πάνω από 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αερίου σαρίν στην Γκούτα και πολλές άλλες συνοικίες κοντά στη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού τον Αύγουστο του 2013, με τη δύση να κατηγορεί αμέσως το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και την Ρωσία να αποκαλύπτει ότι ήταν προβοκάτσια, που στόχευε στο να καταστήσει δυνατή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.   Ο σκοπός της επίθεσης φέρεται να είναι η πρόκληση μιας στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στη Συρία που θα ανέτρεπε την κυβέρνηση Άσαντ, κάτι που ήταν απόλυτα σύμφωνο με την πολιτική ατζέντα του τότε Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.   Όλα δείχνουν μια νέα προσπάθεια της Τουρκίας η οποία επιχειρεί να αλλάξει τις εις βάρος της ισορροπίες στο Χαλέπι αλλά και να εμποδίσει την δημιουργία ενός κουρδικού κρατικού μορφώματος.   O συριακός Στρατός επιτέθηκε σήμερα στο βόρειο Χαλέπι με προώθηση της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και προώθηση δυνάμεων από την συριακή μπααθική πολιτοφυλακή και την παραστρατιωτική παλαιστινιακή Liwaa Al-Quds    Ήδη σύμφωνα με το Al-Masdar έχουν απελευθερωθεί τα εργοστάσια του Handarat μέσα στο ομώνυμο προσφυγικό κέντρο. Οι περισσότερες μάχες έλαβαν χώρα μέσα στο κέντρο αυτό. Ο στόχος ήταν να εκκαθαριστει η περιοχή και να μην μπορέσει η Jabhat Al-Nusra (Syrian Al-Qaeda group) να προελάσει μέχρι την συνοικία Sheikh Maqsoud.  
 Η Jabhat Al-Nusra μαζί με τον υποτιθέμενο "κοσμικό" Free Syrian Army (FSA) επιτέθηκαν στο Sheikh Maqsoud σε μια προσπάθεια τιμωρίας των Κούρδων του People’s Protection Units (YPG) και των κουρδικών Syrian Democratic Forces (SDF) οι οποίες κατέλαβαν περιοχές στην ύπαιθρο του βόρειου Χαλεπίου εμποδίζοντας έτσι τον εφοδιασμό και εξοπλισμό από Τουρκία.
 Μονο από την επίθεση με όλμους σκοτώθηκαν πάνω από  25 άμαχοι.   Η ηγεσία της Jaish al-Islam, παραδέχτηκε σήμερα την χρήση των απαγορευμένων όπλων στην μάχη εναντίον των Κούρδων:   "Κατά τις συγκρούσεις ένας από τους ηγέτες της Jaish al-Islam χρησιμοποίησε τα απαγορευμένα για αυτού του είδους συγκρούσεις οπλα"   Στην συνοικία του Sheikh Maqsoud επιτίθενται και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις όπως "The Sultan Murad Brigade", "Ahrar Al-Sham", "Furqeya 16’an", "Al Fetih Brigade", "Jaysh Al-Mucahidîn", "Festeqim Kema Emert Group", "Nûreddîn Zenkî" χωρίς σταματημό από τα τέλη Φεβρουρίου. 

http://www.pronews.gr/