10.4.16

Σκάνδαλο με τον Τούρκο υποπρόξενο στην Κομοτηνή! Αρνήθηκε αλκοτέστ


Ο υποπρόξενος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ από την τροχαία Κομοτηνής,παραβιάζοντας κατάφωρα σχετική διάταξη του ΚΟΚ . Αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το δίπλωμα για 190 ημέρες!
Η εφημερίδα Φωνή της Ροδόπης περιγράφει στο ρεπορτάζ της το γεγονός:

Ένα περιστατικό που καταδεικνύει περίτρανα για ακόμη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται και δρουν Τούρκοι διπλωμάτες στη Θράκη, οι οποίοι παραβιάζουν συνεχώς την ελληνική νομοθεσία και δεν διστάζουν να αγνοούν μέχρι και τις επίσημες Αρχές, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Πρόσφατα, στις 27 Μαρτίου 2016, λίγο πριν τα μεσάνυκτα, στην επαρχιακή οδό Κομoτηνής – Μίσχου, Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής έκαναν έλεγχο σε υψηλόβαθμο στέλεχος του Τουρκικού Προξενείου που έχει τοποθετηθεί με αρμοδιότητες «Υποπροξένου». Ο εν λόγω που οδηγούσε όχημα, με διπλωματικές πινακίδες, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ζώνης ασφαλείας και είναι χαρακτηριστικό πως όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον υποβάλλουν σε αλκοτέστ, αυτός αρνήθηκε παραβιάζοντας σχετική διάταξη του ΚΟΚ. Κατόπιν τούτου, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 190 ημέρες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο συγκεκριμένος «διπλωμάτης», συνηθίζει να συχνάζει σε νυχτερινά κέντρα της Κομοτηνής, όπου εργάζονται αλλοδαπές, καταναλώνει αλκοόλ σε καθημερινή βάση παρά το γεγονός ότι τις Παρασκευές δεν παραλείπει να προσεύχεται συνοδεύοντας συνήθως τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο Κομοτηνής ενώ, στους μειονοτικούς κύκλους, σχολιάζεται αρνητικά ότι ο «Υποπρόξενος», όταν έρχεται σε κατάσταση ευφορίας -σχεδόν μέθης – καταφέρεται εναντίον του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, και του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος εν γένει.
Πάντως, ο ισχυρός «διπλωμάτης», ο οποίος εμφανίζεται ως ο ουσιαστικά επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής εκπροσώπησης στην Θράκη, δεν παραλείπει να επιδεικνύει την ιδιότητά του, να κάνει χρήση της εξουσίας του τη στιγμή που, όπως οι περισσότεροι Τούρκοι διπλωματικοί που υπηρετούν στην Ελλάδα, στις μεταξύ τους αναφορές, αναφέρονται με λόγια υποτιμητικά στους «ομογενείς» τους μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι να πληρώνονται από την Άγκυρα!
militaire.gr