18.4.16

“Παιδική χαρά” η ΟΝΝΕΔ… δια χειρός Παπαμιμίκου. Οργή Μητσοτάκη


Ο… λογαριασμός για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, έφτασε ήδη στην εξώπορτα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα όσα ευτράπελα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στην ΟΝΝΕΔ, με αποκορύφωμα την τραγική εικόνα του σημερινού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, έχουν προκαλέσει την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να χρεώνεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική απαξίωση της ΟΝΝΕΔ.

Ο απερχόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, που έγινε ευρύτερα γνωστός για όσα οδήγησαν στο φιάσκο της αποτυχίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη αναμέτρηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα-Γεωργιάδη, δεν απομακρύνθηκε από τη Συγγρού την επομένη της εκλογής του πολιτικού επιγόνου του μητσοτακισμού.
Αντιθέτως, παρέμεινε μέχρι το Συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι “έκλεισε τον κύκλο του”, και ότι θα αποχωρήσει. Η πλευρά Μητσοτάκη από την άλλη όρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη ως αναπληρωτή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ουσιαστικά ωστόσο τον τοποθέτησε… κηδεμόνα του άλλοτε προέδρου της ΟΝΝΕΔ, με τη διαχρονική κόντρα με τους καραμανλικούς.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ωστόσο, βρήκε… γήπεδο, καθώς η ηγεσία Μητσοτάκη ήθελε να πάρει τον έλεγχο της ΟΝΝΕΔ, και έτσι προώθησε τον “δικό του άνθρωπο”, Βασίλη Γεωργιάδη, με όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν μάλιστα, να οδηγούν στην… απευθείας ανάθεση της προεδρίας της νεολαίας, χωρίς να στηθούν κάλπες και χωρίς εκλογές.
Το τελευταίο διάστημα οι διαρροές από τη Συγγρού καθώς και άλλα στοιχεία του ρεπορτάζ της γαλάζιας παράταξης, εμφανίζουν τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε παρασκηνιακό επίπεδο, ώστε να “ελεγχθεί” το Συνέδριο της ΝΔ, τουλάχιστον σε ένα τμήμα του, για λογαριασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Σύμφωνα άλλωστε με την… ιστορική πλέον ρήση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν ο campaign manager της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα για την ηγεσία της ΝΔ, με τον σημερινό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζει ότι την παραπάνω πραγματικότητα τη γνώριζαν “και οι γάτες που περνούν έξω από τη Συγγρού”.
Το βράδυ του Σαββάτου, και μετά το πρωτοφανές φιάσκο με το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που αμαυρώνει την εικόνα της ηγεσίας Μητσοτάκη, ήταν εμφανής η προσπάθεια της Συγγρού να βγάλει στη σέντρα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Μόνο που το κακό έχει γίνει πλέον. Και δεν διορθώνεται.
http://ysterografa.gr/