19.4.16

Έκθεση κόλαφος για Ερντογάν: “Αυταρχικός ηγέτης και ισλαμιστής που εκτοπίζει χριστιανούς”!


Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστό ότι κόπτεται ιδιαίτερα για να κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα. Οι ανησυχίες του δεν είναι προφανώς πνευματικές. Αν ήταν θα κατανοούσε ότι ανάλογες ανησυχίες έχουν και οι χριστιανοί που ζουν υπό το καθεστώς του . Κι έτσι ίσως να μην άρπαζε έξι εκκλησίες τις οποίες με το έτσι θέλω τις έκανε “κρατική περιουσία”.

Έκθεση του World Watch Monitor αναφέρει ότι “μετά από 10 μήνες πολέμου μέσα σε αστικές περιοχές στην νοτιοανατολική Τουρκία, η κυβέρνηση έχει απαλλοτριώσει τεράστιες εκτάσεις και ακίνητα , προφανώς για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση του ιστορικού κέντρου της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής,του Ντιγιαρμπακίρ” . Μεταξύ αυτών και εκκλησίες κάποιες από τις οποίες προϋπήρχαν του Ισλάμ,αναφέρει η έκθεση.
Μία από τις εκκλησίες που κατασχέθηκαν έχει ανεγερθεί πριν από 1700 χρόνια!
Η συριακή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή που έχει έδρα στις ΗΠΑ δημοσίευσε μια φωτογραφία μιας από τις κατασχεθέντες εκκλησίες γράφοντας: «Η Εκκλησία μας, τη Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας (Maryam Ana), στο Ντιγιαρμπακίρ ,δέχτηκε επίθεση με εκρητκικά. Ο ιερεάς της Yusuf Akbulut και η σύζυγό του απειλούνταν στο σπίτι τους”.
Η έκθεση συνεχίζει αναφερόμενη στον Ερντογάν: “Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ανησυχητικά είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος, Ερντογάν, δεν είναι απλώς ένας αυταρχικός κυβερνήτης, αλλά είναι και ισλαμιστής”.
Militaire.gr