1.4.16

Οι μπράβοι του Ταγίπ Ερντογάν δέρνουν και στην Ουάσινγκτον


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην αμερικανική πρωτεύουσα όταν σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω το Brookings Institution όπου ο «σουλτάνος» μιλούσε.
Οι διαδηλωτές, κουρδικής και όχι μόνο καταγωγής, φώναζαν συνθήματα εναντίον του χαρακτηρίζοντάς τον, όχι άδικα τρομοκράτη και δολοφόνο παιδιών και του θύμιζαν πως το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου τον περιμένει.

Εναντίον τους εφόρμησαν, λάβροι, οι παλληκαράδες του αρχιτραμπούκου με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή και να χρειαστεί η επέμβαση της αμερικανικής αστυνομίας.
Οι μπράβοι του Ερντογάν είχαν προλάβει όμως να χτυπήσουν δημοσιογράφο, πετώντας τον έξω από το κτίριο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες χτύπησαν έναν διαδηλωτή και έριξαν μια γυναίκα κάτω στον δρόμο. «Ήρθαν και μας απείλησαν πως θα μας σκοτώσουν», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Κούρδος Ομέρ Πατσλ. «Στις ΗΠΑ υπάρχει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και είχαμε την άδεια», συμπλήρωσε.
Το Brookings Institute είχε επιτρέψει και την παρουσία δημοσιογράφων, αλλά οι θελήσεις του αντιπροσώπου του Αλλάχ στη γη ήταν άλλες και έτσι πέταξαν έξω ακόμα και Τούρκο δημοσιογράφο.

Οι μπράβοι μάλιστα, πιστοί στο έθος του ισλαμοφασίστα προέδρου τους, φώναζαν σε δημοσιογράφους και διαδηλωτές πως αν ήταν στην Τουρκία άλλη τύχη τους περίμενε, ειδικά τις γυναίκες. Πιστεύυν πως δεν το γνώριζαν κι αισθάνθηκαν την ανάγκη να τους το υπενθυμίσουν;
Και πράγματι στην Τουρκία οι διώξεις δημοσιογράφων, οι δολοφονίες και οι συλλήψεις είναι καθημερινά συμβάντα. Στην Ουάσινγκτον όμως όχι και τα επεισόδια που αναμετέδωσαν τα αμερικανικά και τα λοιπά ξένα δίκτυα, μάλλον δεν κάνουν και πολύ καλό στον Ερντογάν, ο οποίος έφαγε και τα μούτρα του από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν και τον πρόεδρο Ομπάμα…
http://www.defence-point.gr/