10.4.16

Πρωτοφανές: Το ΥΠΕΞ διαμαρτύρεται στα Σκόπια όχι γιατί εισέβαλαν στη χώρα αλλά γιατί... έδειραν λάθρο και πρόσφυγες!

Τα Σκόπια απέδειξαν ότι έχουν κράτος και όχι ξέφραγο αμπέλι. Μπράβο τους. Juan

_________________________________________του Πάνου Σπαγόπουλο
Πώς απαντά η κυβέρνηση στην εισβολή των Σκοπιανών στο ελληνικό έδαφος σήμερα; Με ένα απίστευτου περιεχομένου διάβημα, στο οποίο τους εγκαλεί όχι γιατί μπήκαν στο ελληνικό έδαφος, αλλά γιατί... έδειραν πρόσφυγες και λάθρο!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, δηλαδή οι δυνάμεις των Σκοπίων να πατήσουν το ελληνικό έδαφος, αλλά είχε προηγηθεί και βομβαρδισμός με χημικά του ελληνικού εδάφους. Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτό...
Συγκεκριμένα ο  Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην πΓΔΜ, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, προέβη σήμερα από το πρωί σε δύο "αυστηρά" διαβήματα με αφορμή τα σημερινά απαράδεκτα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ειδομένη.
Ο Πρέσβης κ. Λαλάκος, όπως ανακοινωσε  το υπουργείο Εξωτερικών, "κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας κατ’ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου.  Κάλεσε, τέλος, τις Αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα|".
Συνολικά επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς από τα σημερινά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών των Σκοπίων, στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τριακόσια περιστατικά, έως αυτή την ώρα, στην Ειδομένη, εξαιτίας των επεισοδίων, που ξέσπασαν γύρω στις 11:30 το πρωί. Απ' αυτά, τα 200 ήταν αναπνευστικά, 34 άτομα έχουν ανοιχτές πληγές και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ. 

λάθρο και προσφύγες άρχισαν πετροπόλεμο κατά των Σκοπιανών, κατέστρεψαν ένα όχημα τους, ξήλωσαν τον φράχτη και πέρασαν δεκάδες προς τα Σκόπια.   Τότε οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων που βρίσκονταν πίσω από την διπλή περίφραξη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη και σε σχηματισμό προσπάθησαν να τους απωθήσουν εξαπολύοντας εναντίον του πλήθους χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πλαστικές σφαίρες.   Σε βίντεο που μεταδόθηκε φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από τον φράχτη, δηλαδή έχουν περάσει σε περιοχή εκτός της επικράτειας των Σκοπίων.    Πάντως το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δεν σημειώθηκε παραβίαση των ελληνικών συνόρων.   Αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι η ενημέρωση αυτή έρχεται από το Γ' Σώμα Στρατού που έχει σχετικές αναφορές από αξιωματικούς της Αστυνομίας.    Έπειτα από λίγα λεπτά, η ίδια πηγή από το ΓΕΕΘΑ  μετέφερε μια νέα εκδοχή. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εκδοχή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν μπήκαν σε ελληνικό έδαφος επειδή ο φράχτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή αλλά έχει τοποθετηθεί κάποια μέτρα εκτός της ελληνικής επικράτειας...   «Σε καμία περίπτωση δεν έγινε φυσική παραβίαση των βόρειων συνόρων», ανέφεραν πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με το Mega. «Το κέντρο επιχειρήσεων κατέγραψε στις 12:30 απόπειρα να περάσουν οι πρόσφυγες τα σύνορα. Απωθήθηκαν βίαια, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από αστυνομικούς, που δεν πέρασαν στο ελληνικό έδαφος», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.   Στην περιοχή έχει παρατηρηθεί διαστηριότητα από τη σκοπιανη ΜΚΟ Legis τα μέλη της οποία περνούν τα σύνορα, μένουν για πολλές ώρες στην Ελλάδα και επιστρέφουν στα Σκόπια.    Στο περιοδικό PRONEWS που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε μια αποκαλυπτική έρευνα για τον ρόλο στον ΜΚΟ σε βάρος της εθνικής ασφάλειας.
PRONEWS