23.4.16

Υπουργός παριστάνει τον πρόσφυγα-ναυαγό στο Αιγαίο και δέχεται επικρίσεις (BINTEO)


Στη Λέσβο βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες και να πάρει μια γεύση από το έργο της νορβηγικής ομάδας διάσωσης που δραστηριοποιείται στο νησί. 
Στην προσπάθεια της να νιώσει όσο περισσότερο μπορεί το πρόβλημα η Sylvi Listhaug αποφάσισε μάλιστα να κάνει και το ναυαγό, φορώντας ένα ειδικό κοστούμι επίπλευσης και βουτώντας στα νερά του Αιγαίου. Στη συνέχεια, σαν σε κανονική επιχείρηση, έσπευσε να την παραλάβει το σκάφος των διασωστών ενώ εκείνη επέπλεε στα ήρεμα νερά.

Η κ Listhaug περιέγραψε την εμπειρία της ως "πολύ ιδιαίτερη", αναγνωρίζοντας το έργο της νορβηγικής ομάδας. «Ήταν πολύ ιδιαίτερη, και φυσικά μια εντελώς διαφορετική εμπειρία όταν φοράς ένα κοστούμι επιβίωσης", είπε η υπουργός στην εφημερίδα της χώρας της Dagbladet. "Πρέπει να είναι απολύτως τρομερό [για τους πρόσφυγες], και ένα πράγμα που με απασχολεί είναι αυτοί οι κυνικοί άνθρωποι που πωλούν τα σωσίβια τα οποία τραβούν τους ναυαγούς στο βυθό αντί να τους βοηθήσουν να επιπλέυσουν. Αυτό είναι αδύνατο για μένα να καταλάβω», συμπλήρωσε. Το video με την εμπειρία της, η Ms Listhaug από το συντηρητικό Κόμμα Προόδου, το ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook, όπου όμως οι αντιδράσεις δεν ήταν όπως ίσως περίμενε. Ένας χρήσΤης έκανε λόγο για "απίστευτα κακή ενέργεια και μια προσβολή για τους μετανάστες", ενώ κάποιοι άλλοι παρωδούσαν την προσπάθεια της υπουργού, υπό την φράση «Απόψε θα κοιμηθώ με το παράθυρο ανοιχτό, για να νιώσω πώς αισθάνονται οι άστεγοι». Χρήστες του Twitter της επιτέθηκαν επίσης, χαρακτηρίζοντάς την βουτιά της «αναίσχυντη» και «ενοχλητική».
http://tilegrafima.gr/