21.4.16

Η Τουρκία έστειλε 5.000 ισλαμιστές με ειδικές δυνάμεις και ανέπτυξε την 5η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στα σύνορα με Συρία


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

του Βασίλη Καπούλα Aρμαγεδδώνας προβλέπεται στην Συρία καθώς η Τουρκία έστειλε 5.000 ισλαμιστές και τουρκικές ειδικές δυνάμεις σε Χαλέπι και Ινλίμπ ενώ ανέπτυξε ξαφνικά την 5η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία κατά μήκος των συνόρων με την Συρία. Η Ρωσία έστειλε βαρύ πυροβολικό στην Β.Συρία και ενεργοποίησε τα βαλλιστικά συστήματα Iskander-M.

   "Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Γαλλία και η Βρετανία προσπαθούν να καταστρέψουν την υποδομή και την οικονομία της Συρίας και εξοπλίζουν τους τρομοκράτες" ανέφερε ο πρωθυπουργός της Συρίας, Wael al-Khalq.   
"Την περασμένη εβδομάδα πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία και μπήκαν σε Χαλέπι και Ιντλίμπ 5.000 ισλαμιστές" τόνισε. 
  Ταυτόχρονα, η Τουρκία εκτός από την διοχέτευση ισλαμιστών και τουρκικών ειδικών δυνάμεων προχώρησε στην μετακίνηση και ανάπτυξη εκατοντάδων αρμάτων μάχης στο Κilis στα τουρκοσυριακά σύνορα με την δικαιολογία ως μέτρο αποτρoπής του ISIS.   Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μετακίνηση τουρκικών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών με άρματα μάχης Μ-60 SABRA από την 5η τουρκική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Γκαζιαντέπ. 

  Οι Τούρκοι μετακίνησαν επιπλέον Firtina των 155 mm και επιλαρχίες τεθωρακισμένων προκειμένου να ενισχυθούν οι μονάδες αρμάτων μάχης τα οποία χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες και μεγάλου διαμετρήματος πυροβόλα .   Tαυτόχρονα μεταφέρθηκαν μίνι drones ενώ η ΜΙΤ αύξησε την συλλογή πληροφοριών.   

H εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως η Ρωσία ανησυχεί για την ύπαρξη πληροφοριών σχετικά με τον εξοπλισμό των ισλαμιστών με μεγάλες ποσότητες σοβιετικά όπλα από Ρουμανία και Βουλγαρία. Συγκεκριμένα μίλησε για εξοπλισμό των ισλαμιστών με τη βοήθεια Ρουμανίας και Ιορδανίας μέσω Τουρκίας. 
  "H Toυρκία παίζει ένα καταστρεπτικό ρόλο και ρίχνει λάδι στη φωτιά" ανέφερε.   
"Υπάρχουν εντολές για παράδοση εκρηκτικών στο λιμάνι της Ιορδανίας Aqaba από ναυτιλιακές εταιρείες κατόπιν εντολών των ΗΠΑ" πρόσθεσε. 
  "Ερευνούμε το φορτίο ενός πλοίου 994 τόνων το οποίο προοριζόταν για ξεφόρτωμα στην αποβάθρα Agalar στο τουρκικό λιμάνι Tasuku κοντά στα συριακά σύνορα".   "Στο φορτίο υπήρχαν χειροβομβίδες, εκρηκτικά, Kαλάσνικοφ, αντιαρματικά και MANPADS".  

 "Η ένοπλη σύγκρουση στην Συρία μεγαλώνει ειδικά στο νότιο και βόρειο Χαλέπι" πρόσθεσε.   Tην ίδια στιγμή, διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον Α.Νταβούτογλου..   
"Υπάρχουν προκλήσεις που προκύπτουν από την κατάσταση ασφαλείας στα ΝΑ σύνορα του ΝΑΤΟ...Θα συζητηθούν τα μέτρα ασφαλείας που παρέχει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία" ανέφερε η ανακοίνωση.       

pronews