21.4.16

Παυλόπουλος: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου μας διδάσκει στο διηνεκές


TO MHNYMA:  (Ακολουθεί η απάντηση...)

Mια μια «τραγική εμπειρία, η οποία μας διδάσκει στο διηνεκές» μιλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 49 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος «η κατάλυση και ο απροκάλυπτος βιασμός της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκαν με το και εθνικώς εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, συνθέτουν πάντα μια τραγική εμπειρία η οποία μας διδάσκει στο διηνεκές. Ιδίως δε μας διδάσκει:


»Πρώτον, ότι η υπεράσπιση όλων, ανεξαιρέτως, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κυρίως δε των κοινωνικών σ' αυτή την συγκυρία που εγκυμονεί κινδύνους ρήξης του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, αποτελεί χρέος καθενός, πρωτίστως όμως της Πολιτείας. Κάθε ολιγωρία προς αυτή την κατεύθυνση επιφέρει ευθύ πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.

»Δεύτερον, τα ιδανικά του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, συστατικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού κατά την αρχαιοελληνική καταγωγή τους, επιβάλλουν τη διαχείριση του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος με ανάλογες συμπεριφορές. Φοβικά σύνδρομα, που μάλιστα αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν ιδίως στους Λαούς της Ευρώπης.

»Τρίτον, τα νεοναζιστικά μορφώματα και η τρομοκρατία κάθε μορφής είναι, εκ φύσεως, εχθροί του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας. Και τούτο γιατί ουδεμία “ιδεολογική” λεοντή μπορεί να κρύψει το αποκρουστικό πρόσωπό τους και τα στυγερά τους εγκλήματα. Το αίμα των αθώων θυμάτων τους πρέπει να εμπνέει την διαρκή εγρήγορσή μας και να προκαλεί την αυτονόητη συγγνώμη μας για κάθε ολιγωρία του παρελθόντος και αντίστοιχη υποτίμηση της αντιανθρωπιστικής και αντιδημοκρατικής “τοξικότητάς” τους».


________________________
Η απάντηση:


α) «τραγική εμπειρία, η οποία μας διδάσκει στο διηνεκές» :  Δεν φαίνεται ότι   ο πολιτικός κόσμος (στη συντριπτική του πλειοψηφία) εδιδάχθη από την "τραγική" εμπειρία, καθ όσον με τη διαφθορά τις μίζες, τις κομπίνες και την εν γένει στάση του στα Εθνικά θέματα, την οικονομία, τη θρησκεία καθώς και σε ότι έχει σχέση με το κύρος  την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη Δημόσια τάξη και ασφάλεια, έπραξε και πράττει όχι μόνο όσα προκάλεσαν την επέμβαση της 21ης Απριλίου 1967 αλλά ακόμη χειρότερα!

β) Δεν μπορούμε να ομιλούμε για "βιασμό της δημοκρατίας" που διεπράχθη από την 21η Απριλίου, τη στιγμή που κυριαρχούσε η βία, η νοθεία, ο λαός ήταν διχασμένος και έτοιμος να αλληλοσκοτωθεί  η  δε δημοκρατία υπήρχε μόνο κατ όνομα!

γ) Η "Υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου" είναι καλή, αρκεί να μην έρχεται σε σύγκρουση με αυτή ταύτη την ύπαρξη  του κράτους  (όσον αφορά τους παράνομους  απρόσκλητους  (προσκεκλημένους από ορισμένους πολιτικούς...) λαθρομετανάστες , γιατι για πρόσφυγες δεν μπορούμε να ομιλούμε, αφού σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα, πρόσφυγες θεωρούνται αυτοί που καταφεύγουν στην ΠΡΩΤΗ χώρα που εισέρχονται και όχι στη ΔΕΥΤΕΡΗ , μέσω Τουρκίας!

Τώρα όσον αφορά τους Έλληνες, δεν  υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι υπάρχει "Κοινωνικό Κράτος Δικαίου", τη στιγμή που το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, τα δημοψηφίσματα αγνοούνται προκλητικά, η εργατική νομοθεσία δει ισχύει,  πολιτικές συγκεντρώσεις απαγορεύονται καθ υπόδειξιν, οι συγκοινωνίες οδικές και σιδηροδρομικές διεξάγονται ευρισκόμενες εις τη διακριτική ευχέρεια του κάθε παράνομου λαθρομετανάστη με την Πολιτεία ανήμπορη (ή αδιάφορη) να επέμβει, οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται- ή καταργούνται- παρανόμως και αυθαιρέτως, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί ...ευσεβή πόθο και όνειρο απατηλό για το σύνολο του λαού, οι  Αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων ακόμη και αυτού του Συμβουλίου της Επικρατείας, αγνοούνται επιδεικτικά ή εφαρμόζονται μερικώς, οι καταχραστές  του Δημοσίου χρήματος και καταστροφείς της Ελλάδος κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανενόχλητοι μισθοδοτούμενοι και ...πολιτευόμενοι (!!!)  Αυτό το αποκαλούμε..."κοινωνικό κράτος δικαίου";

 δ) Η τελευταία παράγραφος, που "φωτογραφίζει" (με πολύ χρήση αρνητικού...Photoshop) το τρίτο σε δύναμη  κόμμα της χώρας, δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνεται σε "μήνυμα" του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που η θέση του είναι -κανονικά- υπεράνω κομμάτων. 

Α . ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
(ΑΛΕΞ)