20.3.16

Tελικά έγινε και αυτό: "Απόβαση" Τούρκων στρατοχωροφυλάκων στην Χίο

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟΥ - Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 

Tελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να κάνουν "απόβαση" στην Χίο στέλνοντας έξι στρατοχωροφύλακες για να επιβλέψουν την διαδικασία σύλληψης και επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών-προσφύγων, χωρίς να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ.
Στην Χίο αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας 6 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ και θα εποπτεύουν την διαδικασία καταγραφής αλλά και τα αιτήματα επανεισδοχής προσφύγων και λαθρομεταναστών.
Σύμφωνα με τον «politichios», η διαδικασία θέλει την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις προσφύγων και λαθρομεταναστών, που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη από την Χίο.
Οσοι συλλαμβάνονται θα μεταφέρονται στη ΒΙ.ΑΛ. Εκεί, θα γίνεται δαχτυλοσκόπηση και φωτογράφιση αυτών, με τις αρχές να συντάσσουν αιτήματα επανεισδοχής στην Τουρκία.
Στο μεταξύ σκάφος του Λιμενικού αναγκάστηκε να πυροβολήσει στις μηχανές τουρκικού δουλεμπορικού σκάφους και να προχωρήσει στη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων διακινητών ηλικίας 27 και 21 ετών, όταν οι πρώτοι έγιναν αντιληπτοί αμέσως μετά την αποβίβαση 20 λαθρομεταναστών στη νησίδα της Παναγίας Οινουσσών.
Παρά τις προειδοποιήσεις των λιμενικών, με βολές στον αέρα, οι διακινητές επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η ελληνική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά του δουλεμπορικού σκάφους καταστρέφοντας τις μηχανές του όπω προαναφέρθηκε. Η Άγκυρα έχει αποθρασυνθει με την συνδρομή του ΝΑΤΟ το οποίο δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια των ελληνικών συνόρων.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο σκάφος των διακινητών υπήρχε μία οπλισμένη επαναληπτική καραμπίνα καθώς και μαχαίρι.
Από το πρωί της Κυριακής έχουν φτάσει στο νησί 600 άτομα, με την αστυνομία να ασκεί πιέσεις, ώστε η διαδικασία επαναπροώθησης να ξεκινά από αύριο.
Προς το παρόν, όπως σημειώνει το χιώτικο σάιτ, δεν έχει γνωστό πως θα γίνει η διαδικασία επανεισδοχής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ύπαρξη επιβατηγού πλοίου, που θα μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε λιμάνι της Τουρκίας.
Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας παίρνει λοιπόν η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την Ελλάδα όπου αναφέρεται και τλεικά υλοποιείται η δέσμευση ότι "Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, είναι μέρος της συμφωνίας" (Turkish officers will be on the Greek islands, it is a part of the agreement)!
Είναι μια τραγική για τα εθνικά συμφέροντα κατάληξη και οι Τούρκοι αποδείχθηκε τελικά ότι χρησιμοποίησαν ως γεωπολιτικό "όπλο" το προσφυγικό και κατάφεραν να κερδίσουν τα πάντα. Ακόμα και να πατήσουν "πόδι" σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα νομίμως με την συγκατάνευση της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ζήτημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι μπορεί να είναι οι αξιωματικοί αυτοί. Τα στελέχη της ΜΙΤ είναι γνωστά και καταγεγραμμένα όχι όμως και τα στελέχη της "επισήμως" διαλυθείσας JITEM (της μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία) η οποία δρα παραστρατιωτικά και είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις πιο "επίσημες" δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, καθώς έχει μάθει να λειτουργεί παρασκηνιακά στο σκοτάδι, συνεργαζόμενη και με τουρκικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.
Υπήρχε άλλωστε δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο που "έδινε" στεγνά τις δραστηριότητες της JITEM ως προς την οργάνωση δικτύων λαθρομεταναστών κάτι το οποίο το pronews.gr στην πρόγονη μορφή του ως defencenet.gr είχε καταγράψει από το 2014.
"Τη μετακίνηση τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών το χρόνο από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της βορείου Αφρικής, από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, φέρεται να διευκόλυνε η περιβόητη τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών JITEM.  
Τα παραπάνω αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τουρκικού εβδομαδιαίου περιοδικού Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014) επιβεβαιώνοντας παλαιότερες πληροφορίες για την συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας στην μεταφορά παράνομων μεταναστών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 μέχρι και το 2002.  
Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελούσε ανέκαθεν όργανο-φόβητρο του τουρκικού παρακράτους, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αμέτρητα περιστατικά απάνθρωπης συμπεριφοράς των στελεχών της απέναντι στον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, καθώς και για εκτελέσεις/δολοφονίες πολιτικών αντιφρονούντων Κούρδων ακτιβιστών από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέχρι και το 2004, όταν η υπηρεσία διαλύθηκε από την νέα τουρκική κυβέρνηση.  
Επισήμως η ύπαρξη της υπηρεσίας έγινε γνωστή στα τέλη του 1996 αρχές του 1997 μετά το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ.  Μέχρι τότε κανείς δνε γνώριζε την ύπαρξή της και το κυριότερο ουδείς γνώριζε ή γνωρίζει τα στελέχη της και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η απειλή δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Η παράνομη μετακίνηση των χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα γινόταν έναντι αμοιβής χιλιάδων δολαρίων, ενώ το σημείο συγκέντρωσης στις τουρκικές ακτές ήταν η πόλη του Αϊδινίου.
Το δε στρατηγείο των επιχειρήσεων προώθησης των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν η Κωνσταντινούπολη. "
Τι απέγιναν τα στελέχη της; "Απενεργοποιήθηκαν"; Ή μήπως έχουν ενσωματωθεί σε διάφορες υπηρεσίες και βρίσκονται σε κατάσταση "ύπνωσης" και "ξυπνάνε" όταν χρειαστεί;
Τι θα συμβεί εάν παρεισφρήσουν άτομα εκ της Άγκυρας που θα επιχειρήσουν πέραν της καταγραφής της ελληνικής Άμυνας και την υποδαύλιση επεισοδίων με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες;
Τα "πήρε όλα" η Άγκυρα λοιπόν... καθώς οι ελληνικές ΕΔ θα αναλάβουν τις δαπάνες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών και προσφύγων πληρώνοντας 73.988.692 ευρώ, η ίδια θα πάρει πολλά δισ. ευρώ από την ΕΕ και εμάς θα μας μείνουν οι Τούρκοι.., χωροφύλακες και μάλιστα στην Χίο, στο νησί που ερήμωσαν το 1822!
Τα κόκκαλα των αδικοχαμένων νεκρών θα τρίζουν κυριολεκτικά.

pronews