31.3.16

Ξεκινά η «Red Flag» της Ελλάδος …Έζεψε ο «Ηνίοχος στην Ανδραβίδα! » (117ΠΜ video)


Είναι  η μεγαλύτερη  Αεροπορική Άσκηση της Ελλάδος και έχει δικαίως  ονομάζεται η «RED FLAG » της Ελλάδος με συμμετοχή  το σύνολο των Μαχητικών της ΠΑ, Ισραηλινών F-16 και Αμερικανικών F-15!
Απο την Δευτέρα 4 Απριλίου και για δέκα ημέρες και νύχτες …Δεκάδες σχηματισμοί μαχητικών θα σαρώσουν το FIR Αθηνών με τους καλύτερους Πιλότους του Κόσμου να πετάνε σε πραγματικές συνθήκες Μάχης!

Οι Έλληνες Πιλότοι θα συνεργαστούν με Ισραηλινά μαχητικά F-16 και αμερικάνικα μαχητικά  F-15  που θα στείλουν την αφρόκρεμα του Αμερικάνικου «TOP GUN» να δράσει στους Ουρανούς του Αιγαίου και του Ιονίου !
Ταυτόχρονα θα εκτελείται και η Άσκηση «Αστραπή «του Πολεμικού Ναυτικού με σκάφη επιφανείας και υποβρύχια !
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδος σε συνεργασία με Αμερικανούς Πεζοναύτες που θα καταδείξουν στα με δορυφορικές πληροφορίες στόχους  στα Μαχητικά μας  που θα επιχειρούν και στο Αιγαίο!2015-03-26_episk_agea_keat_117pm_01
Να θυμίσουμε ότι  στην ίδια  Άσκηση πέρυσι Ισραηλινά και Ελληνικά Μαχητικά έπαιξαν τον εχθρό και τον φίλο με εναλλαγές ρόλων στο Καστελόριζο με επικεφαλής των Σχηματισμών τους δύο Αρχηγούς των Πολεμικών Αεροποριών !hnioxos
H Ανακοίνωση της ΠΑ για την «Ηνίοχος 2016»
Από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.
Στην άσκηση συμμετέχουν και αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, καθώς και ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Υ.Γ : To Veteranos.gr όπως και πέρυσι θα είναι παρών στην Άσκηση και θα μεταδώσει τις απογειώσεις των Μαχητικών απο την Αεροπορική Βάση της 117 ΠΜ …Δείτε το video απο την «Ηνίοχος 2015″
veteranos.gr