19.3.16

Ανεπιθύμητος ο Φίλης στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College της Νέας Υόρκης


Διαχωρίζει τη θέση του από οποιαδήποτε πιθανή επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο Queens College, ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.
Όπως αναφέρει το greeknewsonline.com, με επιστολή του ο δρ Χρίστος Ιωαννίδης εμμέσως πλην σαφώς εξηγεί ότι η στάση του σχετίζεται με τις δηλώσεις του Ν. Φίλη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Παρότι η επιστολή δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του greeknewsonline.com, ο υπουργός Παιδείας επρόκειτο να μιλήσει στο πλαίσιο μαθήματος.
Ο Ν. Φίλης θα επισκεφθεί την Νέα Υόρκη καλεσμένος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», για τα εγκαίνια έκθεσης την Τετάρτη. Επίσης, έχει προσκληθεί και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Το πρόγραμμα του Ν. Φίλη περιλαμβάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ φημολογείται ότι θα παρευρεθεί σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, για το Hellenic University.
Διαβάστε τη σχετική επιστολή όπως τη μεταφέρει το greeknewsonline.com:
Το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College επιθυμεί να ξεκαθαρίσει την θέση του όσο αφορά το θέμα της πιθανής επίσκεψης του υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κυρίου Νίκου Φίλη, στο Queens College. 
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Το Κέντρο τιμά και σέβεται τη μνήμη των αδελφών μας Ποντίων που υπήρξαν θύματα της Γενοκτονίας. 
Το Κέντρο συμπαρίσταται στον αγώνα τον Ποντίων της Αμερικής και των απανταχού Ποντίων για την αναγνώριση της ποντιακής Γενοκτονίας. 
Το Κέντρο σέβεται την μνήμη του ιδρυτή του και διευθυντή για 30 χρόνια, καθηγητή Χάρρυ Ψωμιάδη, ποντιακής καταγωγής, του οποίου η οικογένεια υπήρξε θύμα της Γενοκτονίας και ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για την αναγνώριση της ποντιακής Γενοκτονίας από το αμερικανικό Κογκρέσο. 
Για τους πιο πάνω λόγους, το Κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται σε αυτή την επίσκεψη.
 Δρ. Χρίστος Π. Ιωαννίδης Διευθυντής»


infognomonpolitics