17.3.16

Χάος στην Τουρκία: Ανώτατο επίπεδο συναγερμού στο Ιντσιρλίκ- Η Γερμανία έκλεισε πρεσβεία και προξενείο -Σφοδρές επιθέσεις του PKK (vid, φωτό)


ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Βυθίζεται στο χάος η Τουρκία καθώς Κούρδοι του PKK έχουν εμπλακεί πλέον σε πολεμικές επιχειρήσεις μαζί με τις δυνάμεις YPS μέσα στις πόλεις με τις απώλειες των Τούρκων να είναι βαρύτατες. Την ίδια στιγμή η Γερμανία κλείνει την πρεσβεία, το προξενείο και τα γερμανικά σχολεία που λειτουργούν στην χώρα, ζητώντας στην ουσία να εκκενωθεί η Τουρκία από τους Γερμανούς πολίτες.
 
Ταυτόχρονα, στον υψηλότερο βαθμό συναγερμού, Threatcon Delta, έχει τεθεί η βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία που βρίσκεται πέντε μίλια βόρεια από τα Άδανα κοντά στα σύνορα με Συρία λόγω πληροφοριών για επιθέσεις των Κούρδων ακόμη και μέσα στην βάση.
 
Στο πλαίσιο αυτό ακυρώθηκαν οι άδειες όλου του προσωπικού ενώ περιπολούν μαζί αμερικανικές και τουρκικές ειδικές δυνάμεις σε 24ωρη βάση, ενώ το τουρκικό προσωπικό χρησιμοποιεί διαφορετικές εισόδους για να εισέλθει στην βάση.
 
Στην αεροπορική βάση αυτή την στιγμή βρίσκονται στρατιωτικές δυνάμεις και μαχητικά από ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία.
 
Μετά τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία και η Γερμανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Άγκυρα και το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες για νέα κύματα βομβιστικών επιθέσεων.
 
Τις γερμανικές ενέργειες αποκάλυψε ο ίδιος ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος τόνισε ότι "υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για επιθέσεις εναντίον γερμανικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία".
 
"Έχουμε λάβει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες ότι υπάρχουν προετοιμασίες για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον γερμανικών οργανισμών στην Τουρκία και γι αυτό αποφασίσαμε να κλείσει η πρεσβεία μας στην Άγκυρα, το Προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα γερμανικά σχολεία σε δύο τουλάχιστον πόλεις. Αυτά ήταν αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία των Γερμανών πολιτών καθώς και των Γερμανών εργαζομένων, οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητα. Οι Γερμανοί πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν προσεκτικά τις ταξιδιωτικές οδηγίες τις επόμενες ημέρες" τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Frank Walter Steinmeier σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
 
Τα γερμανικά σχολεία ειδοποίησαν τους γονείς και τους μαθητές πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
 
Τέλος, την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα η οποία κόστισε τη ζωή σε 35 Τούρκους πολίτες ανέλαβε η οργάνωση ΤΑΚ -Τα Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν" λέγοντας πως πρόκειται για μια "εκδικητική πράξη για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην ΝΑ Τουρκία".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PRONEWS