20.3.16

Η αστυνομική μονάδα ΔΕΛΤΑ έγινε ΟΜΙΚΡΟΝ "O" !!!

Ο εμπνευστής της μετονομασίας, από τα 24 γράμματα του αλφαβήτου  πήγε και διάλεξε το "Ο" που θυμίζει..."Ηistoire d' O" !!!   Juan
Το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου 65 αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ που είχαν ενσωματωθεί στα ΜΑΤ, είχαν κληθεί σε έκτακτη συνάντηση στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στο Γουδή.

Τους ανακοινώθηκε ότι οι περισσότεροι στο εξής θα συγκροτούσαν τέσσερις ξεχωριστές ομάδες των δέκα ατόμων, οι οποίες θα είχαν ως αρμοδιότητα να παρέχουν κάλυψη στη διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και υπό ειδικές συνθήκες στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, όπως αναφέρει εφημερίδα.
Η ομάδα ΔΕΛΤΑ καταργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε τότε αναφερθεί σε έλλειψη αποτελεσματικότητας και στην ανάγκη δημοκρατικού ελέγχου των δικυκλιστών της ομάδας.
Αιτία στάθηκαν οι αλλεπάλληλες καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 65 αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχαν ενσωματωθεί στα ΜΑΤ, αποφασίστηκε να συγκροτήσουν ομάδα με κωδική ονομασία «Όμικρον» και αποστολή να παράσχουν «κάλυψη» στη διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα στην οδό Χαρ. Τρικούπη.
Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, 200 φίλαθλοι που κατευθύνονταν στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι Ολυμπιακός - Άντερλεχτ, έστησαν ενέδρα σε δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ στον ανισόπεδο κόμβο της Ποσειδώνος με την Καραολή και Δημητρίου. Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δύο από αυτούς πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το γεγονός αυτό θορύβησε την ηγεσία της ΕΛΑΣ, η οποία προσανατολίστηκε στην επανενεργοποίηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.