3.3.16

Συνταγματάρχης π. Αθανάσιος Τσιμενίδης: O σύγχρονος "Παπαφλέσσας" στέλνει μήνυμα στήριξης στους Ελληνες!


ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΙΑ... 

Του Βασίλη Καπούλα
Ενα καθαρό μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης στους Ελληνες, για όλα αυτά μου βιώνουν, στέλνει μέσα από την εβδομαδιαία εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" ίσως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο που μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο: Ο πατήρ Αθανάσιος Τσιμενίδης, ο οποίος εκτός από το πνευματικό του καθήκον έχει κι ένα άλλο πολύ σημαντικό. Είναι συνταγματάρχης του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ και αυτό που λέμε "Ψυχή Ελληνική"!
Ενας πραγματικός "Παπαφλέσσας", από αυτούς που δεν φορούν τα ράσα για να κάνουν τον παπά, αλλά που είναι...
Βαθιά μορφωμένος με πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση: Από αυτόν παίρνουν την ευλογία οι πιλότοι μας (είναι διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου στο ΑΤΑ) της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτός είναι που με το Ευαγγέλιο στο χέρι περιέρχεται τις μονάδες του 1ου και 2ου ΤΕΠ στο Στεφανοβίκειο όπου εδρεύουν τα τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A/D Apache, αλλά και το Λιτόχωρο, όπου έρχονται τα άρματα του Ελληνικού Στρατού για συντήρηση και δοκιμές.
Χαραακτηρίζει την πιο δύσκολη στιγμή του την επιμνημόσυνη δέηση στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας όπου συνώβη η τραγωδία με το ελληνικό F-16 και λέει χαρακτηριστικά: "Η Αεροπορία είναι κοντά στις αλήθειες της ζωής. Στον Θεό και τον θάνατο".
Και όταν οι μαχητές των ΕΔ, ξεκινούν μια ακόμα δύσκολη αποστολή τα λόγια του προς αυτούς είναι: "Για τον Χριστό και την Πατρίδα". 
Και περιγράφει με λόγια λαθαρά την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα σε αυτό που βιώνει η χώρα καθημερινά και απειλεί να αλλοιώσει την ταυτότητά της, σε συνδυασμό με το μόνιμο πρόβλημα ασφάλειας από την γειτονική Τουρκία: "Η αποστολή του στρατιωτικού είναι ιερή. Ποιο είναι το πρώτο επάγγελμα; Του φύλακα. Πρώτα ο άνθρωπος φρούρησε τον χώρο του, την οικογένειά του, την τροφή του, τα ταφικά μνημεία του και κατόπιν τον πολιτισμό του. Ο στρατιωτικός έχει μια ιερή αποστολή να φυλάει την πατρίδα του, κάτι που είναι εξαιρετικά τιμητικό".
Και μιλώντας στην "Ορθόδοξη Αλήθεια" για την σφαγή που έχουν προκαλέσει οι ισλαμιστές στην Μέση Ανατολή αναφέρει: "Οι φανατισμένοι ισλαμιστές δεν προέρχονται από γκέτο.Υπάρχουν μεταξύ τους άνθρωποι πλούσιοι, μορφωμένοι δεν είναι όλοι περιθωριακοί, Εχουν όμως την αλαζονεία του φαρισαίου, την αίσθηση ότι αυτοί είναι οι κριτές του κόσμου και πώς αυτοί με την φωτιά και το σπαθί πρέπει να ξεριζώσουν όλους τους αντιπάλους, τους ανήθικους Ευρωπαίους, τους καταναλωτικούς ανθρώπους, για να υπερισχύσει η δικαιοσύνη, η οπία καταλήγει σε απανθρωπιά και είναι τελικά το δίκαιο του φανατικού". 
Ενας άνθρωπος του Θεού, που ζει καθημερινά μέσα στα μαχητικά αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα και τα άρματα μάχης, μακριά από τα χρυσοποίκιλτα άμφια των δεσποτάδων και των δημοσίων σχέσεων τους στα συσσίτια των προσφύγων και των λάθρο. Και που κανένα κανάλι δεν θα προβάλλει το έργο του, απλά γιατί έχει να κάνει με την Ορθοδοξία και της Ενοπλες Δυνάμεις... 
-pronews-