18.3.16

Νέος αιφνιδιασμός: Η Ρωσία ανέπτυξε υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28N στην Συρία! (vid, φωτό)



Λίγο μετά τις δηλώσεις Β.Πούτιν πως "η Ρωσία σε λίγες ώρες επιστρέφει στην Συρία με μεγαλύτερες δυνάμεις", αναπτύχτηκαν υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator και Mi-28N στην Λαττάκεια την ίδια στιγμή που απέσυρε Su-24, Su-25 και Su-34!
 
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αναπτύχθηκαν ήδη 2 Ka-52 και 2 Mi-28N στην Λαττάκεια ενώ προβλέπεται να σταλούν ακόμη έξι Ka-52 και τέσσερα Mi-28Ν.
 
Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει αποσύρει μέχρι τώρα 8 SU-25 (44,53,27,25,22,24,31,21) RED, 3 Su-24M2 (81, 78, 79,), 4 Su-34.
 
Συγκεκριμένα σε εικόνες και βίντεο που θα δείτε έκαναν την εμφάνισή τους τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 (“79 Red”) στην αεροπορική βάση Hmeymim.
 
Το Ka-52 Alligator είναι νέας γενιάς επιθετικό ελικόπτερο το οποίο έχει ως κύρια αποστολή την καταστροφή αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων καθώς και στόχων στο έδαφος ενώ μπορεί να επιχειρήσει ημέρα και νύχτα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
 
Το Ka-52 μπορεί να εξουδετερώνει επίγειους στόχους, να δρα σε ομάδες ελικοπτέρων με σκοπό να παρέχει εναέρια προστασία στα χερσαία στρατεύματα.
 
Μπορεί επίσης να παρέχει υποστήριξη πυρών σε αποβατικές επιχειρήσεις, να εκτελεί  περιπολίες ρουτίνας καθώς και να πραγματοποιεί  αποστολές συνοδείας χερσαίων δυνάμεων .
 
Το Ka-52 Alligator είναι εξοπλισμένο με  σύγχρονες συσκευές ελέγχου και ηλεκτρονικών καθώς και με ενεργά αντίμετρα. 
 
Διαθέτει δύο κινητήρες VK-2500  turboshaft που του επιτρέπουν να ίπταται  σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μ.
 
Έχει στατικό ανώτατο όριο τα 4.000 μ, και είναι σε θέση να απογειώνεται  και να προσγειώνεται  σε θερμά κλίματα αλλά και σε ορεινό έδαφος ακόμα και σε συνθήκες Αρκτικής.
 
Στο βίντεο που θα δείτε το Ka-52 φαίνεται στα 15 δευτερόλεπτα πίσω από ένα Su-24.
 
Όπως έγινε γνωστό από ρωσικές αμυντικές πηγές, δεν πρόκειται ουσιαστικά για αποχώρηση αλλά για αναδιάταξη των δυνάμεων καθώς κρίθηκε ότι πλέον δεν χρειάζονται 100 επιδρομές την ημέρα.
 
Επιπλέον, αυτά τα ελικόπτερα διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης και ηλεκτρονικά αντίμετρα που μπορούν να εξουδετερώσουν τα MANPADS.
 
Είναι αξιοσημείωτο πως η απόφαση μερικής έστω απόσυρσης των ρωσικών μαχητικών έγινε μετά την κατάρριψη του συριακού MiG-21 από MANPADS και ενώ η Ρωσία διέθετε εδώ και καιρό πληροφορίες για εφοδιασμό των ισλαμιστών με α/α συστήματα από την Σαουδική Αραβία.
 
Στο πλαίσιο αυτό στάλθηκαν στην Συρία επιθετικά ελικόπτερα Mi-28N και Ka-52 για να ενωθούν με τα Mi-24, τα 4 Mi-8AMTShs και τα τέσσερα Mi-35 που ήδη επιχειρούσαν.
 
 
 

PRONEWS