24.3.16

Ιρακινές ΕΔ: "Ξεκίνησε η ανακατάληψη της Μοσούλης" - Το ISIS καταρρέει και στο Ιράκ (βίντεο)


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Το ISIS καταρρέει σε όλα τα μέτωπα όχι μόνο της Συρίας αλλά και στο Ιράκ όπου οι ιρακινές ΕΔ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανακατάληψη της επαρχίας Νινευή (βόρεια), πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη,που ελέγχεται από τους ισλαμιστές από τον Ιούνιο του 2014 όταν 2.000 μαχητές κατέλαβαν την πόλη των δύο εκατομμυρίων και διώχνοντας 30.000 Ιρακινούς στρατιώτες!  

 "Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της Νινευή και των συνδεομένων με αυτήν τομέων οι ΕΔ και οι σιιτικές πολιτοφυλακές ξεκίνησαν την πρώτη φάση των επιχειρήσεων ανακατάληψης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιρακινό Γενικό Επιτελείο   "Πολλές πόλεις έχουν ήδη απελευθερωθεί και οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την προώθησή τους" συνεχίζει η ανακοίνωση.  
 Από την πλευρά του ο Άραζ Μίρχαμ, εκπρόσωπος των Κούρδων Πεσμεργκά , δήλωσε πως "οι ιρακινές δυνάμεις στη Μακχούρ ξεκίνησαν την προέλασή τους προς την αλ-Καγιάρα νότια της πόλης της Μοσούλης". 
  "Η προώθηση επέτρεψε την απελευθέρωση τεσσάρων με πέντε πόλεων από τους τρομοκράτες του ISIS"   Η Μουσούλη ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη του βορείου Ιράκ που έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών και ενώ χρησιμοποίησε ελάχιστους μαχητές εναντίον πολλών χιλιάδων ανδρών του ιρακινού Στρατού. 
  Η πόλη κατοικείται κυρίως από σουνίτες, και αυτό έπαιξε τον ρόλο του καθώς ο πληθυσμός είναι φιλικά κείμενος στο ISIS ενώ θεωρείται ότι υπήρξε προδοσία στις ιρακινές ΕΔ από σουνίτες αξιωματικούς και στρατιώτες που χτύπησαν σε συνεργασία με το ISIS τους σιίτες άνδρες της ιρακινής δύναμης που στάθμευε στην πόλη.  
 Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν Τικρίτ και Ραμάντι με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών και τώρα είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην τελική εξόντωση του ISIS στην Μοσούλη.  
 Το πρόβλημα όμως παραμένει. Που πάνε καταφεύγουν χιλιάδες εμπειροπόλεμοι μαχητές του ISIS; Περνάνε στην Ευρώπη δια μέσου των προσφύγων και κρύβονται ανάμεσα σε ταλαίπωρους ανθρώπους και παιδιά. 
  Θα έρθουν στην Ευρώπη θα φτιάξουν τρομοκρατικούς πυρήνες και το ερώτημα θα είναι: Ποιο σκοτεινό κέντρο εξουσίας θα τους ελέγχει;
 Και ποιανού γεωπολιτικά συμφέροντα (πάντα τυχαία βέβαια) θα εξυπηρετήσει όταν χρειαστεί να υπάρξει "πίεση" προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις; 


Πηγη: Pronews