10.3.16

Θ. Πάγκαλος:Η Τουρκία παραβιάζει κτηνωδώς κάθε διεθνή κανόνα


Ο Τσίπρας με τη συμπεριφορά του στη Σύνοδο εξέθεσε τη χώρα»
Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου για το προσφυγικό, την κυβέρνηση, τον Αλ. Τσίπρα και την οικονομία.
Για τη στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό
«Η Τουρκία παραβιάζει κτηνωδώς και κατά τρόπο απερίγραπτο κάθε διεθνή κανόνα και νομοθεσία και κάθε καλώς εννοούμενο τρόπο συμπεριφοράς, όπως έχει θεσμοθετηθεί, σιωπηλά ή γραπτά, μεταξύ των εθνών. Εννοώ τη συμπεριφορά της απέναντι στο μεταναστευτικό και προσφυγικό, γιατί υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες και επιτέλους η κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο, ανακάλυψε τη διαφορά και άρχισε να λέει για πρόσφυγες και μετανάστες, σαν να είναι δύο διαφορετικά ρεύματα και δεν ακολουθεί τη θεωρεία της Τασούλας, ότι όλοι είναι πρόσφυγες.» 
Για τη Σύνοδο Κορυφής και τον Αλ. Τσίπρα
«Θεωρώ ότι ο Τσίπρας και η εν γένει συμπεριφορά του ήταν γελοία και απογοητευτική και εξετέθη η χώρα για μία ακόμη φορά και είναι η πολλοστή φορά που εξετέθη η χώρα. Αυτήν τη φωτογραφία που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες, με όλους τους πρωθυπουργούς και τον Τούρκο στη μέση και την ταμπέλα αυτήν «Ευρώπη-Τουρκία-Συνάντηση», πρέπει ο κ. Τσίπρας να τη βάλει ψηλά στο γραφείο του. Κάπου στην τρίτη σειρά, είναι ένα παρεξηγημένο και μπασμένο μούτρο, με ανοιχτό γιακά, χωρίς γραβάτα. Είναι ο μόνος που δεν φοράει γραβάτα, από όλους τους 30-35, που είναι εκεί πέρα... Και αυτός είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας, αυτός ο λέτσος!»
Για την οικονομία και την αξιολόγηση
«Στην πραγματικότητα αυτοί πρόκειται να συζητήσουν με την Ελληνική κυβέρνηση και να δούνε που είναι η κατάσταση. Εγώ θα ήθελα, και δεν νομίζω ότι είναι υπερβολική η αξίωσή μου, πριν εκφέρω κρίση, να δω τι βγαίνει από αυτή τη συζήτηση. Και το γεγονός ότι επανέρχονται και ότι παρατύπως και καταχρηστικώς δεν ερχόντουσαν τόσον καιρό και τους καταδικάζω για αυτό, το γεγονός ότι επανέρχονται, δεν σημαίνει ότι κάτι συνέβη, τρομερό. Είμαι υπέρ, της επιτυχίας και εύχομαι να αρχίσουν να γεφυρώνονται και να γεφυρωθούν οι διαφορές και να αρχίσει η συνεπής εφαρμογή του Μνημονίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, τις οποίες φορτώνουμε στο κακό και αιμοσταγές ΔΝΤ, είναι υπέρ της Ελλάδος. Αν η αξιολόγηση γίνει 1η Ιουνίου, αντί για 1η Μαΐου, τότε καήκαμε, όπως είπε ο Τσακαλώτος, διότι μέσα στο Μάιο δεν θα έχει λεφτά το ελληνικό κράτος, για να εξυπηρετήσει τις άμεσες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του, θα διαδοθεί πάλι στην παγκόσμια οικονομία ότι χρεοκοπήσαμε και θα πρέπει ξανά από την αρχή να ξαναγίνουν, όλα...»
Για τις αξιώσεις της Τουρκίας και το βέτο
«Η Τουρκία ζητάει 6 δις, εμάς μας δίνουν 350 εκατ. Εγώ λεω να πούμε στην Ε.Ε. «θέλετε να αυξήσετε τα λεφτά προς την Τουρκία;». Εφόσον το απαιτούν και εφόσον το θεωρείτε, εμείς είμαστε εναντίον του να τους δώσουμε λεφτά, γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι στιγμής. Καν’ το, 4 δις, αλλά δώστε μου και εμένα 1 δις. Να το βέτο, αλλιώς δεν βγαίνει απόφαση.»
BHMA/infognomon politics