16.3.16

Σάββας Καλεντερίδης: Καταστρέψαμε τη χώρα από μια ιδεοληψία και μια ανευθυνότητα (ηχητικό)


Tην άποψη ότι η Ελλάδα  κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών την ώρα που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους, ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο  9.84 ο αναλυτής  και εκδότης του  «Ινφογνώμων»  Σάββας Καλεντερίδης. 

Όπως είπε , ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Κύπρο για παραχωρήσεις στη Τουρκία  ώστε η τελευταία από κράτος  πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς να εμφανίζεται ως παράγοντας λύσης του προβλήματος.
Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες  και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία.
Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και Την ανυπόληπτη FYROM, σε παράγοντα λύσης για την Ε.Ε. του προσφυγικού.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε εργατικό δυναμικό της Γερμανικής βιομηχανίας και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων για διαλογή , ούτε το ΝΑΤΟ να έρχεται στο Αιγαίο ώστε να επικαιροποιούνται  οι Τουρκικές διεκδικήσεις .