3.3.16

Αρνείται η κυβέρνηση Ομπάμα τη γενοκτονία των Χριστιανών σε Ιράκ και Συρία


Η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει πως οι διώξεις των χριστιανικών μειονοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι γενοκτονία.
"Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη το σημείο για να πούμε κάτι τέτοιο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε συνέντευξη Τύπου.
Ερωτηθείς για το εάν το Ισλαμικό Κράτος και η δράση του αποτελεί γενοκτονία με αφορμή την εξόντωση των Χριστιανών στη Συρία και το Ιράκ, ο Earnest, δήλωσε: «Η αντίληψή μου είναι ότι η χρήση του όρου αυτού προϋποθέτει μια πολύ συγκεκριμένη νομική εκτίμηση που σε αυτό το σημείο δεν ήταν επιτευχθεί.
"Έχουμε καιρό εκφράσει τις ανησυχίες μας για την τακτική από το ISIL και για τη σφαγή των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και στη Συρία", πρόσθεσε.

Η Σύμβαση του 1948 του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, λέει ότι γενοκτονία είναι «πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα», μεταξύ άλλων μέσω της "δολοφονίας μελών της "
tilegrafima