27.3.16

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκαν δύο νεαροί, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρουν, οι κουκουλοφόροι τους επιτέθηκαν καθώς πίστευαν πως είναι μέλη του «Ιερού Λόχου» και πως  κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη μπροστά στο άγαλμα του Νικόλαου Βότση, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του newsbeast.gr στο thefestival.gr οι νεαροί δέχτηκαν χτυπήματα με ξύλα και σιδερολοστούς και τραυματίστηκαν ελαφρά. Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν έχουν καμία σχέση με τον σύλλογο «Ιερός Λόχος», ο οποίος είχε προγραμματίσει εκδήλωση «κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδας» και βρίσκονταν στο σημείο επειδή πήγαιναν για καφέ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Ο σύλλογος «Ιερός Λόχος» πραγματοποιεί εκδήλωση «κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδας» στις 18.00, ενώ ήδη ορισμένα μέλη έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο. Από το μεσημέρι, ομάδα περίπου 200 αναρχικών έχουν φτάσει στο σημείο. Μεταξύ των δυο ομάδων βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενη σύρραξη.
pronews