7.3.16

Τουρκία και Σαουδική Αραβία "σκεπάζουν" Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με κολοσσιαία αεροπορική δύναμη στην μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση (φωτό)


ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ 

του Βασίλη ΚαπούλαΚολοσσιαία αεροπορική άσκηση με την ονομασία «Volkan-2016» και την συμμετοχή σαουδαραβικών μαχητικών F-15S, ξεκινά η Αγκυρα στο Αιγαίο στην πιο ευαίσθητη και δυσμενή συγκυρία για την Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα.
 
Η άσκηση έχει ήδη ξεκινήσει από τις 2 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαρτίου σε επίπεδο επικοινωνιών, αλλά το σημαντικό μέρος της είναι αυτό που ξεκινά στις 27 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2016.
 
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και σαουδαραβικά F-15S που βρίσκονται στην Τουρκία, τα οποία εδώ και μία εβδομάδα συνασκούνται με τουρκικά F-16. Τα σαουδαραβικά μαχητικά θα πετάξουν στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου
 
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει συνεχείς αεροπορικές επιδρομές μέρα και νύχτα, ενοποίηση του επιπέδου ετοιμότητας των μονάδων, σενάρια αιφνιδιαστικής επίθεσης στην "γαλάζια" (...) χώρα, εναέριο ανεφοδιασμό, έλεγχο του συστήματος διοίκησης και ελέγχου.
 
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 200 μαχητικά F-16 και F-4E 2020, ΑΣΕΠΕ B737 MESA, αεροσκάφη-τάνκερ KC-135, μεταφορικά στρατηγικών μεταφορών A400M, και τακτικών μεταφορών C-130, C-160, CN-235, καθώς και επιθετικά ελικόπτερα, και το σύνολο της αντιαεροπορικής άμυνας.
 
Παράλληλα, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει ταυτόχρονη άσκηση και με το Αζερμπαιτζάν με την ονομασία TURAZ Falcon-2016 μεταξύ 07-25 Μαρτίου 2016.
 
Την ίδια στιγμή κορυφώνεται στην Σ.Αραβία και στην Ιορδανία, η μεγάλη άσκηση-προσομείωση εισβολής στην Συρία "North Thunder" (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
Δείτε νέες εικόνες και βίντεο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews