6.3.16

Αλαλούμ με την ημερήσια αποζημίωση για τα οδοιπορικά - μείωση καταγγέλλει η ΕΣΠΕΗΠ


Αλαλούμ με την ημερήσια αποζημίωση για τα οδοιπορικά. Τον ένα μήνα δίνουν 40 ευρώ σύμφωνα με το νέο νόμο, τον άλλο μήνα βάζουν φρένο και λένε περιμένετε εννέα μήνες να βγει το Προεδρικό Διάταγμα. Πάνε δηλαδή να βγάλουν και "από τη μύγα ξίγκι", όπως λέει και η λαϊκή έκφραση, καθώς ενώ ο νόμος υπάρχει, αντί να σπεύσουν να βγάλουν το Προεδρικό Διάταγμα, πάνε με το πάσο τους για να κερδίζουν 10,65 ευρώ από κάθε στρατιωτικό που δικαιούται την αποζημίωση οδοιπορικών την ημέρα.



Το θέμα εντόπισε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έκανε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας του να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. " Η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη αλλά και απογοήτευση στους Στρατιωτικούς οι οποίοι βλέπουν για άλλη μια φορά να μην εφαρμόζεται η Νομοθεσία", αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.


Πιο συγκεκριμένα, η ημερήσια αποζημίωση σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4336/2015 έχει οριστεί στα 40 ευρώ από 1/1/2016. Κάποιοι μάλιστα στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, είδαν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει αυτή η αποζημίωση. 

Ωστόσο η χαρά τους πήγε βόλτα όταν είδαν έγγραφο του ΓΕΣ που επικαλείται έγγραφα της διεύθυνσης οικονομικών του υπουργείου και ενημερώνει πως μέχρι νεωτέρας η ημερήσια αποζημίωση μόνο για τους στρατιωτικούς θα κατέβει στα επίπεδα που ήταν πριν από τον νόμο 4336/2015, δηλαδή στα 29,35 ευρώ, μέχρι να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 

Αντίθετα, το πολιτικό προσωπικό τυγχάνει να ευεργετείται από το νέο νόμο και δεν χρειάζεται να περιμένει την έκδοση του προεδρικού διατάγματος.


onalert