4.3.16

"Δούλεμα" από την Άγκυρα: "Θα δεχόμαστε πίσω μόνο λαθρομετανάστες - Όχι πρόσφυγες"

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - "THANKS FOR NOTHING": Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Για άλλη μια φορά η Άγκυρα εμπαίζει την Ελλάδα και την ΕΕ εμφανίζοντας τον εαυτό της ως το "καλό παιδί" που κάνει την "θυσία" να δεχτεί πίσω τους λαθρομετανάστες (δηλαδή τους μη προερχόμενους από εμπόλεμες ζώνες) αλλά όχι τους πρόσφυγες. (Efenpress: Θα εφοδιάσουν και τους λάθρο με χαρτιά ότι είναι Σύριοι...)

ΕΕ και Τουρκία φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών στην γείτονα χώρα, σύμφωνα με τους Financial Times,καθώς ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μπολζκίρ ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχονται πίσω Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες.
Οι FT σημείωναν πως η συμφωνία με την Αγκυρα προέβλεπε πως όλοι οι λαθρομετανάστες πλην των Σύρων θα επαναπροωθούνταν στην Τουρκία, ωστόσο, με τις δηλώσεις του ο κ. Μποζκίρ τονίζει πως θα εξαιρούνται και οι Ιρακινοί.
Φυσικά από τη στιγμή που ο κύριος όγκος των προσφύγων προέρχεται από Συρία και Ιράκ, κάτι τέτοιο επί του πρακτέου σημαίνει σχεδόν μηδενικές επαναπροωθήσεις.
Αλλά ακόμα και αυτή την "χάρη" για να μας την κάνει η Άγκυρα  σύμφωνα με τον Μποζκίρ θα  συνδέεται άρρηκτα με την «αφαίρεση» των θεωρήσεων (visas), που χρειάζονται οι Τούρκοι για να εισέλθουν στη ζώνη Σένγκεν.
Μάλιστα, προειδοποίησε πως αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί «τον Οκτώβριο, Νοέμβριο», η Αγκυρα μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία επαναπροώθησης.
«Αυτή είναι μία σχέση που πάει χέρι-χέρι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δηλαδή η Άγκυρα δίνει "τίποτα" για να πάρει τα "πάντα" και με αυτούς τους τύπους καθόμαστε και συζητάμε τί; 
Ακόμα και για το ζήτημα των λαθρομεταναστών υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος, όπως η Turkish Airlines.
Η ημικρατική Turkish Airlines επιβιβάζει στα αεροπλάνα της χωρίς κανένα έλεγχο και με ακριβότερα εισιτήρια απ’ ότι οι άλλες αεροπορικές εταιρείες ( ! ), δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους εισβολείς από χώρες της Αφρικής και της Ασίας και τους αποβιβάζει στην Κωνσταντινούπολη ή τη Σμύρνη.
Από εκεί εισέρχονται στην Ελλάδα με τη "ευγενική" συνδρομή του τεράστιου κυκλώματος των δουλεμπόρων.
Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας παραδέχθηκε στην πρόσφατη συνένετευξή του της Δευτέρας ότι «Η κυρία Τασία φταίει για το γεγονός ότι οι Turkish Airlines δίνουν τη δυνατότητα χωρίς βίζα, διότι υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Μαρόκου, να έρχονται με 50 ευρώ χωρίς να τους ελέγχει κανένας κατευθείαν από το Μαρόκο στην Κωνσταντινούπολη και μετά να κατεβαίνουν στις ακτές και να περνούν απέναντι;».
Η βιομηχανία της λαθρομετανάστευσης υπολογίζεται σε τουλάχιστον 8 δις δολάρια το έτος στην Τουρκία,σύμφωνα με έκθεση της Τουρκικής αστυνομίας. Συνεπώς κρατήσανε το πιο κερδοφόρο κομμάτι καθώς οι πρόσφυγες αποτελούν αυτή την στιγμή το 90% από το σύνολο των παρανόμως εισελθόντων στην χώρα.
Η Τουρκία συμφώνησε κάτι που δεν της κοστίζει τίποτα. Απλά θα σταματήσει να φέρνει λάθρο και θα εμφανιστεί ως έννομη χώρα, αντίθετα θα συνεχίσει να προωθεί τους δύστυχους που έρχονται από Συρία και Ιράκ καθημερινά στην Ελλάδα.
Και για το "τίποτα" ζητάει το δικαίωμα να γεμίσει την ΕΕ με Τούρκους χωρίς κανέναν έλεγχο, κι άλλους ισλαμιστές δηλαδή.
Στο μεταξύ το δόγμα του μακαρίτη Τ.Οζάλ πραγματοποιείται: «Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ»

pronews