28.3.16

Το σχέδιο της Τουρκίας για ανάφλεξη των Βαλκανίων και μετατροπή της Ειδομένης σε... Υεμένη


ΠΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΜΙΤ 

Η Τουρκία είναι αυτή που κρατάει τη στρόφιγγα των λαθρομεταναστών και των προσφύγων και τους διακινεί κατά το δοκούν έχοντας έναν και μοναδικό στόχο: Αφενός να αλλοιώσει τον ελληνικό πληθυσμό και αφετέρου να προκαλέσει ανάφλεξη στα Βαλκάνια την οποία θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί με την επιρροή που ήδη ασκεί.

Το σχέδιο της αυτό “σπρώχνουν” και συγκεκριμένες ΜΚΟ που ελέγχονται από την ΜΙΤ και στην Ελλάδα πιστεύουν πώς επιτελούν έργο αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες. Όπως έχουμε γράψει στο pronews.gr τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε η δημιουργία του ανοιχτού camp στην Ειδομένη, ούτε το κλείσιμο των συνόρων από τον “δορυφόρο” της Τουρκίας τα Σκόπια και ούτε βεβαίως οι εκρήξεις και οι εξεγέρσεις των λαθρομεταναστών σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Η Άγκυρα επιχειρεί μέσω των μεταναστευτικών ροών να γίνει ρυθμιστής των γεωστρατηγικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και αυτό τώρα σιγά σιγά αρχίζει και γίνεται αντιληπτό από την Δύση, αν και η Ευρώπη συνεχίζει να καλοπιάνει την Τουρκία θεωρώντας πώς χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.
Πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Στάινμαγερ υποστήριξε πώς το κλείσιμο των συνόρων έχει γεμίσει την Ελλάδα προβλήματα και δεν μπορεί η Ευρώπη να την αφήσει έτσι. Τυχαίο; Όχι. Έπιασε ξαφνικά την Γερμανία ο πόνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα; Προφανώς και όχι.
Βλέπουν ωστόσο πώς το μεταναστευτικό μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στα Βαλκάνια και αυτό δεν το θέλει κανείς αυτή τη στιγμή. Ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε οι ΗΠΑ. Το ερώτημα βέβαια είναι τι κάνουν για να αποτραπεί. Η συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας δεν τηρείται και η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι διακοσμητική. Όπως αναμένονταν.
Αν δε πιεστεί περισσότερο η Τουρκία είναι βέβαιο πώς θα δώσει εντολή στους διακινητές να περνούν τους λαθρομετανάστες και του πρόσφυγες στη Βουλγαρία συμβάλλοντας έτσι περαιτέρω στην γενικότερη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.
Ο ίδιος φόβος υπάρχει και σε περίπτωση εξέγερσης στην Ειδομένη. Πρόσφατα, πρέσβης μεγάλης δυτικής χώρας προειδοποίησε την Αθήνα ότι εάν δεν ελεγχθεί άμεσα η κατάσταση στην Ειδομένη, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί σε... Υεμένη.
Κι αυτό γιατί οι αντιδράσεις «ακραίων πυρήνων» που βρίσκονται ανάμεσα στα γυναικόπαιδα μέσα στα λασπόνερα και τα οργωμένα χωράφια του Κιλκίς μπορεί να είναι τόσο δυναμικές που σε συνεργασία με αλλοδαπούς «αλληλέγγυους.», που έχουν καταφτάσει στην Ειδομένη απ' όλη την Ευρώπη, να προκαλέσουν καίριο πλήγμα στην κυβέρνηση και το χειρότερο να προκαλέσουν τη σπίθα για πιάσει φωτιά στο μαλακό υπογάστριο των Βαλκανίων.
Μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα χαροποιούσε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία, θα έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τα προσφυγικά καραβάνια προς το «πέταλο» του Έβρου, ανοίγοντας εκεί νέα εστία έντασης στο τριεθνές με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
Αν μεταναστευτικό ρεύμα κατευθυνθεί ανεξέλεγκτα μέσω Βουλγαρίας προς την καρδιά των Βαλκανίων (Σκόπια - Κόσοβο - Σερβία - Κροατία), θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι εθνολογικές αναφλέξεις που θα επηρεάσουν άμεσα και τις χώρες του Βίσεγκραντ τινάζοντας στον αέρα την πολιτική των «κλειστών συνόρων» που με περίσσια απερισκεψία έσπευσαν να εφαρμόσουν.
Άλλωστε η Άγκυρα τις τελευταίες μέρες προειδοποιεί όλες τις πλευρές ότι εάν οι χώρες της Ευρώπης αθετήσουν την υπόσχεσή τους να υποδεχτούν συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, τότε και εκείνη θα διακόψει την επαναπροώθηση προσφύγων από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία...
Τον φόβο τους για ένα τέτοιου είδους «ντόμινο» εφιαλτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια εκφράζουν ήδη πολλές δυτικές χώρες, γι' αυτό και καλούν την ελληνική κυβέρνηση να δράσει άμεσα ώστε να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Ειδομένη.
Πολλές από τις μεγάλες δυτικές χώρες όπως: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και η Βρετανία προθυμοποιήθηκαν να στείλουν τεχνική και υλική βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ήδη μια πρώτη λίστα με είδη εξοπλισμού έχει δοθεί στις ΗΠΑ, οι οποίες προγραμματίζουν αερογέφυρα για την άμεση μεταφορά των συγκεκριμένων υλικών στην Ελλάδα.
Όσο η κυβέρνηση φτιάχνει hot spots και δεν βλέπει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος τόσο η Τουρκία θα προωθεί ανενόχλητη το σχέδιο της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εδαφικής της ακεραιότητας.
 pronews.gr