15.3.16

Δήλωση της βουλευτού Β´ Αθηνών, δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη για την αναφορά της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" απο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

"Στην ουδέτερη ζώνη πνίγηκε και το όνομα της "Μακεδονίας"


Οι αποκριές πέρασαν αλλά η κυβέρνηση δεν εννοεί να απαλλαγεί από τη μάσκα της υποκρισίας. Κατασκευάζει συνεχώς "βολικούς εχθρούς" και αγνοεί συστηματικά την σκληρή πραγματικότητα που η ίδια έχει διαμορφώσει.

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν πνίγονται μόνο άνθρωποι, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας: Από την έναρξη της τραγωδίας στην Ειδομένη και ειδικά από χθες, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ανά πεντάλεπτο την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία".


Η κυβερνητική εκπρόσωπος (που επιδίδεται σε συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης), η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περί άλλα τυρβάζει, υπογράφοντας συμφωνίες στην Τουρκία), ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (που... πρωτεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώφειλαν να είχαν ήδη παρέμβει, απαιτώντας η γειτονική χώρα να αναφέρεται με το αναγνωρισμένο απο τον ΟΗΕ όνομά της.

Απούσης οποιασδήποτε αντίδρασης, τα Σκόπια έφθασαν στο σημείο να συλλάβουν φωτορεπόρτερς και να επιβάλουν πρόστιμα για παράνομη είσοδο στη χώρα!

Οπότε δεν μένει άλλο απο το να υπογράψουμε συμφωνία για θέματα ενημέρωσης και με την ΠΓΔΜ!

Τέλος, διερωτάται κανείς πού έχουν κρυφτεί όλοι εκείνοι οι "τουρκοφάγοι" και "μακεδονομάχοι" του πρόσφατου παρελθόντος που εξέδιδαν λάβρες ανακοινώσεις με την παραμικρή αφορμή.

Επειδή η Ιστορία μας έχει δείξει πως οι οικονομικές καταστροφές ακολουθούνται απο εθνικές καταστροφές, ας γνωρίζουν οποιοι σφυρίζουν αδιάφορα πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπεύθυνοι δεν λογοδοτούν μόνο ενώπιον της Ιστορίας.