25.3.16

Σειρά συλλήψεων σε Βρυξέλλες και Παρίσι - πληροφορίες ότι "έπιασαν" τον βομβιστή του ΜετρόΣτη σύλληψη ενός άνδρα, που εκτιμάται ότι είναι ένας εκ των καταζητούμενων για το μακελειό στο μετρό των Βρυξελλών, προχώρησαν οι αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.


Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής της σύλληψη, ωστόσο ο βελγικός Τύπος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, κάνει λόγο για τη σύλληψη του άνδρα που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τον Χαλίντ ελ Μπακράουι στο μετρό, λίγα λεπτά πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί και σκορπίσει γύρω του τον θάνατο.
Δεν γίνεται αναφορά στο όνομα του συλληφθέντος, ωστόσο αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν από το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό και τον συνέλαβαν.
Παράλληλα, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTBF, οι βελγικές αρχές συνεχίζουν τις προσαγωγές υπόπτων και μετά τις έξι συλλήψεις που έγιναν αργά την Πέμπτη, στο πλαίσιο των ερευνών τους. Σύμφωνα με το RTBF η αστυνομία προσήγαγε ακόμη έναν ύποπτο, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών.
2016 03 25T012710Z 369401516 GF10000359771 RTRMADP 3 BELGIUM BLAST
Έρευνες αστυνομικών στις Βρυξέλλες Πηγή: REUTERS/Vincent Kessler
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πυρήνα τζιχαντιστών που αιματοκύλησε τις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη και θεωρείται ότι έχει άμεση σύνδεση και με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι συνεχίζονται.
Οι βελγικές Αρχές, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αλλά και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, εξετάζουν όλα τα σενάρια την ώρα που χθες το βράδυ η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις υπόπτων. Οι συλλήψεις έγιναν στο προάστιο Σάρμπεκ χωρίς να γίνουν γνωστές οι ταυτότητες των υπόπτων ή η πιθανή διασύνδεσή τους με τις επιθέσεις.
2016 03 25T012313Z 651732827 GF10000359766 RTRMADP 3 BELGIUM BLAST
Έρευνες των βελγικών αρχών Πηγή: REUTERS/Vincent Kessler

Τις συλλήψεις ακολούθησαν έρευνες από σπίτι σε σπίτι. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιδρομής. Είχε προηγηθεί παραδοχή των βελγικών υπηρεσιών για λάθος χειρισμούς στην υπόθεση ενός υπόπτου, πριν από τις επιθέσεις


Πηγή: cnn.gr