26.3.16

Έξαλλοι οι κάτοικοι της Βέροιας με την κυβέρνηση - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Παιδιά μόνο 400 πρόσφυγες θα σας φέρουμε μην ανησυχείτε"! (βίντεο)


"ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Με επεισοδιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα χθες το βράδι όπου οι κάτοικοι εξοργισμένοι με την εγκατάσταση προσφύγων στη περιοχή τους πέταξαν μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές και κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος τους διαβεβαίωνε (!) ότι "στον λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύροι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά...". 
  Η αναστάτωση που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες με το άκουσμα της έλευσης των προσφύγων κορυφώθηκε,καθώς οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν 100 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας όπου πραγματοποίησαν έντονη αλλά ειρηνική διαμαρτυρία, η οποία κράτησε για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν την διέλευση του λεωφορείου  το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.  
 Δεν έλειψαν και πιο έντονες «αντιδράσεις» καθώς πετάχτηκαν στο δρόμο και μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές.
 Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.
Κάποια στιγμή παραλίγο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από την παρουσία του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν την άφιξη του λεωφορείου σε έναν ρόλο κάτι σαν «προπομπός» κάτι που πυροδότησε τις πρώτες αντιδράσεις ενώ στη συνέχεια παρέμεινε μέσα στην «κλούβα» της αστυνομίας κάτι που προκάλεσε νέες αντιδράσεις και δέχτηκε φραστική επίθεση την ώρα που επιχείρησε να κατέβει. 
«Στον λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά...Μίλησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.   «Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμες ειρήνη» είπε ένας ιερωμένος που ήταν παρών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.    Τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα τεταμένα.   Μέχρι και σήμερα στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας έφτασαν τα πρώτα 6 λεωφορεία με πρόσφυγες που πείστηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μεταφερθούν σε κανονικά κέντρα φιλοξενίας 
pronews