5.3.16

Κοινή έκδοση γραμματοσήμων "25 Χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ"


Η Πρεσβεία του Ισραήλ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) προσκαλούν το κοινό στην Παρουσίαση Κοινής Έκδοσης Γραμματοσήμων «25 Χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ».  
 Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 18:00 σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).   Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπέν Άμπα και ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας (ΚΙΣΕ) και σύμβουλος των ΕΛΤΑ, κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης, ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, η ακαδημαϊκός και συγγραφέας, Λένα Διβάνη, πρώην πρεσβευτές, ιστορικοί, και δημοσιογράφοι. 

  Θα υπάρξει και μουσικό πρόγραμμα με ελληνικές, ισραηλινές και εβραϊκές μελωδίες.  
 Τα γραμματόσημα έχουν ως θέμα τα λιμάνια της Χάιφας και της Θεσσαλονίκης που συνδέονται με κοινή ιστορία. 
Σχολιάζοντας την έκδοση των γραμματοσήμων, η Πρέσβυς του Ισραήλ, στην Ελλάδα, κ. Ιρίτ Μπέν Άμπα δήλωσε ότι «η επικείμενη παρουσίαση αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας που αντικατοπτρίζει τις ιστορικές σχέσεις, την πολυδιάστατη συνεργασία και πολιτισμική εγγύτητα των δύο χωρών». 

pronews