30.3.16

Το Ισλαμικό Κράτος χτυπά τη Ρωσία - 10 στρατιώτες νεκροί


Μετά την Ευρώπη οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στρέφουν τις επιθέσεις τους και στην Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες 10 αξιωματικοί ασφαλείας σκοτωθηκαν μετα απο επίθεση που ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση ISIS, σε περιοχή της Ρωσίας χθες. 

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν αργά χθες Τρίτη όταν δύο οχήματα της αστυνομίας ανατινάχθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. 

“Ανατινάχθηκαν δύο αυτοκίνητα, ο τύπος του εκρηκτικού μηχανισμού δεν έχει επιβεβαιθεί ακόμα," δήλωσε η Fatina Ubaidatova, εκπρόσωπος των αστυνομικών δυνάμεων του Νταγκεστάν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που τάσσεται υπερ του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιεύσε στο διαδίκτυο δήλωση οτι πίσω από την επίθεση ειναι το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα όμως με το Amaq στην έκρηξη σκοτώθηκαν 10 αξιωματικοί ασφαλείας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων.

Το Ισλαμικό Κράτος ειναι αρκετά συχνά πίσω από βίαιες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Καύκασο, το κυρίως μουσουλμανικό τμήμα της Ρωσίας, στο οποίο βρίσκεται το Νταγκεστάν.

Στο Νταγκεστάν, επικριτές του Κρεμλίνου λένε οτι επικρατεί εκτεταμένη φτώχεια και διαφθορά η οποία βοηθάει στην έξαρση του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Επιθέσεις κατά της αστυνομίας στο Νταγκεστάν έλαβαν χώρα και τον Φεβρουάριο. 

Το Νταγκεστάν, μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή υπήρξε ο μεγαλύτερος προμηθευτής μαχητών της Ρωσίας στο ισλαμικό κράτος στη Συρία, καθώς εκτιμάται οτι ειναι ενα τρίτο του συνόλου των ρωσων μαχητών. εχουν σημειωθεί συχνές επιθέσεις από ισλαμικές ομάδες μετα το τέλος των δύο αποσχιστικών πολέμων στη γειτονική Τσετσενία στη δεκαετία του 1990.

onalert