22.2.16

Αιφνιδιαστική άσκηση των ρωσικών "πυρηνικών τρένων" έμφορτων με διηπειρωτικούς πυραύλους! (vid)


Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ "ΣΥΡΕΙ" ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η τουρκική επιθετικότητα στην Συρία και η προσπάθεια της Άγκυρας να "σύρει" το ΝΑΤΟ σαν "ασπίδα" προστασίας εναντίον της Ρωσίας, οδήγησε την Μόσχα να θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τα "πυρηνικά" της τρένα, δηλαδή των εκτοξευτών διηπειρωτικών πυραύλων που εδράζονται σε βαγόνια σιδηροτροχιών.
 
Ο επικεφαλής της εκπαίδευσης των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων  (RVSN) συνταγματάρχης Vladimir Nesterov, ανακοίνωσε  ότι "οι συρμοί που διαθέτουν βαλλιστικούς  διηπειρωτικούς  πυραύλους και  πυραύλους Cruise  βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις φύλαξης και ξαναταξιδεύουν στις ρωσικές σιδηροδρομικές ράγες με σκοπό τον έλεγχο της  πολεμικής ετοιμότητας τους. Σκοπός είναι ο έλεγχος της λειτουργίας του  στρατιωτικού  σιδηροδρομικού συστήματος βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων  (BZHRK)Barguzin" δήλωσε ο συνταγματάρχης .
 
«Απαιτείται ο  έλεγχος της πολεμικής ετοιμότητας των στρατηγικών δυνάμεων (RVSN) για την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος της χώρας. Όλα θα όπως προβλεπεται από τον σχεδιασμό και το ρωσικό αμυντικό δόγμα".
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι "η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει όλα τα είδη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό λόγω των απειλών από την τρομοκρατία" προλειαίνοντας το έδαφος για μια εισβολή στην Συρία.
 
Είναι όμως μια εισβολή που δεν τολμάει να την κάνει παρά τις "κορώνες" που εκτοξεύει καθώς γνωρίζει ότι εάν εισβάλει νομίμως η ρωσική Αεροπορία θα "εξαερώσει" την οποιαδήποτε τουρκική δύναμη καθώς της το έχει αιτηθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού.
 
Οι Τούρκοι ελπίζουν ότι το ΝΑΤΟ θα αποστείλει δυνάμεις για να τους προστατέψει, αλλά νομικά το ΝΑΤΟ δεν καλύπτεται καθώς η Τουρκία είναι η επιτιθέμενη και όχι η αμυνόμενη, θέλει λοιπόν η Άγκυρα να "σύρει" το ΝΑΤΟ σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με την Ρωσία με την ελπίδα ότι η Μόσχα θα φοβηθεί χωρίς να το "τραβήξει" μέχρι την έκρηξη ενός θερμοπυρηνικού πολέμου.
 
Στην Μόσχα θέλουν να διαβεβαιώσουν την Δύση ότι α υπάρξει ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική εμπλοκή με ρωσικές δυνάμεις αυτό θα σημαίνει την έναρξη του Γ' ΠΠ (του Πολέμου όλων των πολέμων).
 
Ο ρωσικός Στρατός διαθέτει την δυνατότητα εκτόξευσης τόσο πυραύλων Cruise, όσο και  βαλλιστικών πυραύλων από τα τρένα αυτά , τα οποία μπορούν να πλήξουν ολόκληρη  την τουρκική περιφέρεια. Το ποσοστό ετοιμοτητας το γνωρίζουν μόνο τα ρωσικά Επιτελεία αλλά θεωρείται εδώ και χρόνια το λιγότερο επαρκές.     
 
Η στρατιωτική εκπαίδευση επί του παρόντος έχει ολοκληρωθεί και το σύστημα θα ελεγχθεί στην πράξη σε μεγάλη κλίμακα, καθώς σε περίπτωση ενός θερμοπυρηνικού πολέμου το σύστημα θα παίξει πρωταρχικό ρόλο.
 
Λόγω της μετακινησιμότητάς του θεωρείται ότι έχει μεγάλο βαθμό επιβιωσιμότητας και προσφέρει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, καθώς κυριολεκτικά κάθε σημείο της αχανούς ρωσικής επικράτειας μπορεί να μετατραπεί σε σε "σιλο"
 
"Φυσικά, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την στρατιωτική εκπαίδευση, πρέπει να σκεφτούν και το  μέλλον. Κατανοούμε ότι χρειαζόμαστε ειδικούς για τη λειτουργία του συστήματος πυραύλων,  και στο εγγύς μέλλον σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε νέες εκπαιδέυσεις για την δημιουργία νέων σειρών τεχνικών και χειριστών», δήλωσε ο  Nesterov.
 
Η συνθήκη  START-3 δεν απαγορεύει τη δημιουργία νέων πυραυλικών συστημάτων. Το σύστημα  βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων BZHRK «Barguzin» θα αναπτυχθεί ολοκληρωτικά πριν από το 2018, αλλά μέρος του βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία ήδη από τώρα.
 
Ο  διοικητής των στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος Sergei Karakayev δήλωσε ότι το νέα  βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα «BZHRK» θα υπερβουν σε ισχύ σημαντικά τους προκατόχους τους επί   Σοβιετικής εποχής   όσον αφορά την ακρίβεια, το εύρος καθώς  και σε  άλλα΄ποιοτικά χαρακτηριστικά.
 
Οι συγκεκριμένοι συρμοί αποτελούν κινητές εξέδρες εκτόξευσης πυρηνικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, όπως και με με συμβατικές κεφαλές για την πε΄ριπτωση της Τουρκίας.
 
Σε περίπτωση πολέμου θα κινούνται συνεχώς στο αχανές σιδηροδρομικό σύστημα της Ρωσίας και το γεγονός ότι τέθηκαν σε ετοιμότητα την ίδια στιγμή που η νότια ρωσική στρατιωτική Διοίκηση έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις δυνάμεις της λέει πολλά.
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνωρίζει ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Συρία θα αποβεί μοιραία για την Τουρκία αλλά δεν θα διστάσει να οδηγήσει τον πλανήτη σε θερμό πυρηνικό πόλεμο, άλλωστε το απέδειξε όταν οδήγησε (και οδηγεί) την χώρα του στα πρόθυρα της διάλυσης,για να κερδίσει τις εκλογές το ΑΚΡ, συνηθισμένος είναι προκειμένου να πετύχει τις προσωπικές του φιλοδοξίες αφού άλλοι πληρώνουν πάντα τον "λογαριασμό"




pronews