7.2.16

"Ντου" κατοίκων στα Διαβατά - Έριξαν τον φράχτη του στρατοπέδου - Δήμαρχος Κω: "Θα θρηνήσουμε θύματα" (φωτό, vid)


ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Σε αναβρασμό η ελληνική κοινωνία η οποία αντιστέκεται στην ισλαμική εισβολή. Πριν λίγο αγανακτισμένοι κάτοικοι με έφοδο έριξαν τον φράχτη του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και εισέβαλαν σε αυτό ενώ και στην Κω ο δήμαρχος με επιστολή του απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να αποσύρει τα ΜΑΤ.
Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παράχθηκαν μπροστά από τους κατοίκους στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου προκειμένου να μη τους αφήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο των εργασιών.

Την ίδια στιγμή πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί της Κω ανέλαβε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή που απηύθυνε σήμερα στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κω, ώστε να μην υπάρξει ένταση και κλιμάκωση των επεισοδίων.
Ταυτόχρονα ζητά να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hotspot στο νησί και η κυβέρνηση να δεχθεί να συζητήσει την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος της Κω για να δημιουργηθεί μόνο ένας χώρος καταγραφής λαθρομεταναστών και προσφύγων στο νησί και οι καταγραφθέντες να αναχωρούν εντός 24ώρου.
Ο δήμος Κω είχε καταθέσει σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα 10 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα 4-7 στρεμμάτων, στα οποία μπορούσε να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ και να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια.
«Κάνω έκκληση στον κ.πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί της Κω μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες εξαιτίας των εργασιών που ξεκίνησαν για την κατασκευή hotspot στο νησί ενισχύονται.
Σήμερα το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του νησιού 4 κλούβες των ΜΑΤ υπό το φόβο νέων επεισοδίων σύμφωνα με το «Βήμα της Κω».
Διαβατά
56b6eaea42d7d_1
56b6eaeecc284_2
56b6eaf60ceb3_4
56b6eaf2179df_3
56b6eaf86765c_5
Δείτε φωτογραφίες από τα χτεσινά επεισόδια
kos7

kos6
kos5
kos4
kos3
kos2
ΚΩΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
pronews