10.2.16

Α.Νταβούτογλου: "Θα ...νικήσουμε την Ρωσία στην Συρία - Θα ηττηθεί όπως στο Αφγανιστάν"!!! (φωτό, vid)


Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ... ΡΩΣΙΑ" 



Με πολεμικό ύφος απευθύνθηκε πριν λίγο στην Ρωσία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι "Η  ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία θα έχει την μοίρα των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν"! 
Πιο αναλυτικά απειλές εναντίον της Ρωσίας εξαπέλυσε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας: "Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όπως τα στρατεύματα της ΕΣΣΔ κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, τότε που ήταν υπερδύναμη, μπήκαν στο Αφγανιστάν και έφυγαν με πόνο έτσι και αυτοί που ήρθαν στην Συρία σήμερα θα φροντίσουμε να φύγουν με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε πόνο"!
Ο  Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε  επίσης πως "Η Ρωσία συνεχίζει να σφάζει χωρίς έλεος πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία. Έχουμε πληροφορίες ότι το 90% των επιδρομών τους είναι εναντίον πολιτών ή "μετριοπαθών" ισλαμιστών. Μόνο το 10% είναι εναντίον του ISIS. Τώρα ήρθε η ώρα να το σταματήσουμε αυτό"!
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ανακοινώθηκε η ίδρυση κοινού στρατηγείου Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι ξεκινούν άσκηση-προσομείωση εισβολής στην Συρία.
Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείουf Hulusi Akar κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Σαουδική Αραβία στα τέλη Ιανουαρίου αποφάσισε με τον Σαουδάραβα ομόλογο του "κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή των στρατών των δύο χωρών".
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, η επίσκεψη Χ.Ακάρ στο Ριάντ δεν έγινε για να συζητηθούν θέματα του ISIS αλλά για να ενδυναμωθούν οι κοινοί δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών και των στρατών τους.
Συζητήσεις έγιναν και για τον "Στρατό του Ισλάμ" έναν συνασπισμό που ανήγγειλε η Σ.Αραβία την δημιουργία του στις 15 Δεκεμβρίου 2015 και θα αποτελείται από 34 σουνιτικά κράτη.
Πάντως ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σαουδαραβικά άρματα μάχης έχουν προωθηθεί στα σύνορα με Ιορδανίας-Συρίας.
Η Τουρκία πάντως δεν μένει μόνον στην προετοιμασία της εισβολής. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν επιτέθηκε ακόμα και στις ... ΗΠΑ που του έχουν κάνει όλα τα χατήρια, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση τους Κούρδους της Συρίας και ότι αυτοί ευθύνονται για το "λουτρό αίματος"!
Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: 
"Hey America...Επειδή δεν τους αναγνωρίσατε ως τρομοκρατική ομάδα η περιοχή έχει μετατραπεί σε λουτρό αίματος" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
"Hey America! Πόσες φορές πρέπει να στο πούμε; Είσαι μαζί μας ή είσαι με τις τρομοκρατικές ομάδες των Κούρδων PYD και YPG; π΄ροσθεσε.
"Υπάρχει διαφορά μεταξύ PKK και PYD; Υπάρχει κάποια διαφορά με το YPG;"φώναζε εξαγριωμένος ο Ερντογάν. "Έχουμε γραπτές αποδείξεις"!
"Οι σύμμαχοι δεν λένε ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Πρέπει να έχετε αρχές. Αλλά εδώ δεν υπάρχουν αρχές". (σ.σ.: Μιλάει για... "αρχές ο Ρ.Τ.Ερντογάν!)
Την ίδια στιγμή το Ιράν στέλνει στην Συρία την επίλεκτη ομάδα "Al sabereen" με 6.000 Ιρανούς Φρουρούς οι οποίοι θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου.
Σκοπός να αλλάξει ο στρατιωτικός χάρτης της Συρίας πριν από το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.
Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώνονται ήδη στο Χαλέπι και στην Δαμασκό μεταφέροντας τους 6.000 Ιρανούς Φρουρούς της μονάδας “Sabereen”.
Ανώτατος αξιωματούχος του Ιράν τόνισε ότι η μονάδα "Sabereen" θα επιχειρήσει σε Βόρειο, Νότιο, ανατολικό και δυτικό Χαλέπι. Η μονάδα αυτή δημιουργήθηκ πριν δέκα χρόνια και εντάχθηκε στις ειδικές μονάδες του Ιράν.
Ειδικεύονται στις εξουδετέρωση τζιχαντιστών, διεισδύουν στις γραμμές του εχθρού και διεξάγουν μάχες σε αστικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Χαλέπι έχει συσταθεί επιχειρησιακό κέντρο το οποίο κατευθύνει την μονάδα al-Sabereen στα βόρεια και νότια μέτωπα.
Σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές του Ιράν "αν η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ τότε οι Ιρανοί Φρουροί και η Χεζμπολάχ θα τους αντιμετωπίσουν χωρίς να περιμένουν οποιαδήποτε άδεια ακόμη και από την Δαμασκό"!
Δείτε νέες εικόνες και βίντεο από την πολεμική προετοιμασία της Ρωσίας...

pronews