28.2.16

Γ.Μουζάλας: "Υποβάλαμε στην ΕΕ σχέδιο έκτακτης ανάγκης" - "Απλώνουν" σε όλη τη χώρα τις μουσουλμανικές πόλεις (vid)


"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΕ 3.500 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 


"Η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προσφυγικό ροών" αποκάλυψε το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε «δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολτικής ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι.
 
Αν και διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, είπε ότι «στη Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη».
 
«Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι» συμπλήρωσε.
 
«Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμεινουν εκεί μόνιμα» συνέχισε.
 
Κατά την εκτίμησή του επικαλούμενος την ιστορία και τις μελέτες είπε σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι «μέσα στον επόμενο μήνα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν που θα είναι ανάμεσα στις 50.000 με 70.000 ανθρώπους».
 
Ωστόσο κατά τον ίδιο «δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι' αυτό αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια»
 
Η κυβέρνηση κατά τον κ. Μουζάλα έχει προτείνει στην Ευρώπη αναλογική κατανομή εξηγώντας ότι «με βάση αυτούς που πέρασαν από την Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι 30.000».
 
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα δημιουργηθεί ένα σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα τους ενημερώνει στις χώρες τους ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα».
 
Ταυτόχρονα σε ένα αυτοσχέδιο hotspot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά, καθώς περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί εκεί.
 
Μέχρι και χθες το βράδυ πλοία μετέφεραν εκατοντάδες από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, την ώρα που πολλοί πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, βρίσκονται ακόμη και ημέρες εκεί, περιμένοντας. Το μόνο που θέλουν, όπως δηλώνουν, είναι να φύγουν για την Ειδομένη, ελπίζοντας πως θα περάσουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη.
 
Οι πρόσφυγες βρίσκονται σε έξι σημεία στο λιμάνι, ενώ αν και υπήρξαν σκέψεις για μεταφορά κάποιων εξ αυτών στο Ελληνικό, στο γήπεδο του μπέιζμπολ, ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι αυτό δεν θα γίνει, καθώς η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι σε κακή κατάσταση.
 
Οι συνέπειες στον τουρισμό είναι ολέθριες καθώς οι προκρατήσεις στη Λέσβο είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με πέρυσι ενώ στη Χίο η μείωση φτάνει το 60%, στη Σάμο το 40% και στην Κω το 36%.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, τόνισε ότι η πτώση από κάποιες αγορές στο νησί φτάνει έως και το 90% ενώ βλέπει ακόμα και μονοψήφιο αριθμό προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων.
 
Πάνω από 50% θα είναι η πτώση της κίνησης τουριστών και από την Τουρκία.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία η φετινή τουριστική χρονιά στην Χίο προδιαγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων προορισμού, Πέτρος Φεγγουδάκης.
 
Στην Κω η μέση πτώση των κρατήσεων είναι στο 36% , ενώ η πτώση από την Γερμανία φτάνει στο 19%, την Βρετανία στο 17%, τη Σκανδιναβία στο 35%, την Ολλανδία στο 42% και την Πολωνία στο 65%.
 
Όπως σημειώνεται μειώσεις κρατήσεων καταγράφονται επίσης στην Χαλκιδική και σε άλλους προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
 
Έχουν καταγράφει και ακυρώσεις πτήσεων από τουρίστες που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα για να κάνουν κρουαζιέρα.

pronews