1.2.16

Ανέβασαν το έργο του Σάββα Ξηρού με το «έτσι θέλω» χθες στο θέατρο Rex

Μπράβο στο νοήμον...κυνόν!

Κανονικά και με το... έτσι θέλω, ανέβηκε, χθες το βράδυ, η παράσταση «Ισορροπία του Nash», μετά τη συγκέντρωση ηθοποιών και μελών αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων έξω από το θέατρο Rex.

Κι αυτό παρότι η παράσταση κατέβηκε ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το γεγονός ότι τα κείμενα του έργου βασίζονται στο βιβλίο του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού. Την χθεσινή «πραξικοπηματική» παράσταση παρακολούθησαν περίπου 130 άτομα στα οποία διανεμήθηκαν... μηδενικά εισιτήρια (άρα υπήρχε εξαρχής σχέδιο να ανέβει), ενώ περίπου διπλάσιος αριθμός συγκεντρωμένων βρισκόταν έξω από το Rex. 


Πριν από την έναρξή της προηγήθηκε συζήτηση - τοποθέτηση των διευθυντών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, καθώς και της σκηνοθέτιδος του έργου Πηγής Δημητρακοπούλου. Παράλληλα, οι συντελεστές του έργου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν την πραγματοποίηση της παράστασης. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη κινητοποίηση για το ζήτημα. Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή έξω από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
πηγη: dimokratianews