4.2.16

Αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα των...πολιτικών της συμφοράς και της..."προόδου"!


ΚΥΠΡΟΣ

Μειωμένοι κατά 7,3% οι λογαριασμοί  του ηλεκτρικού ρεύματος. Μείωση 40% τα τελευταία τρία χρόνια- λόγω  μειώσεως της τιμής του πετρελαίου!!!


Νέα μείωση ύψους 7,3% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε η ΑΗΚ η οποία άρχισε αυτό το μήνα και τις αποκοπές σε όσους καταναλωτές ευάλωτων ομάδων πληθυσμού δεν κατέβαλαν τις οφειλές τους


Στο χαμηλότερο σημείο από το 2009 υποχώρησαν αυτό το μήνα οι τιμές της οικιακής κιλοβατώρας για το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως ανέφερε στον ΑΝΤΕΝΝΑ η εκπρόσωπος τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Χριστίνα Παπαδοπούλου η νέα μείωση ύψους 7,3% θα γίνει αισθητή στους μηνιαίους λογαριασμούς για την κατανάλωση του Ιανουαρίου. 

«Οι συνολικές μειώσεις του τελευταίους 12 μήνες είναι της τάξης του 23%, τα τελευταία δύο χρόνια 32% και τα τελευταία τρία χρόνια το 40% και αυτό οφείλεται κυρίως στην πτωτική τάση της τιμής του πετρελαίου». 

Η Χριστίνα Παπαδόπουλου άφησε παράλληλα ανοικτό ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση τους επόμενους μήνες καθώς η ΑΗΚ είναι υποχρεωμένη να διατηρεί αποθέματα για διάρκεια τριών μηνών και κατ' επέκταση η μείωση αντικατοπτρίζει την τιμή του πετρελαίου διεθνώς. 

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ επικοινώνησε με γαλακτοβιομηχανίες και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αρτοποιείων θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον η μείωση στο κόστος ηλεκτρισμού θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές. 

Οι γαλακτοβιομηχανίες ξεκαθάρισαν πως μελετάται το ενδεχόμενο μικρής μείωσης στην τιμή η οποία θα κυμαίνεται από 1 μέχρι 3 σεντ. Το κόστος τους αφορά κατά 75% την πρώτη ύλη που είναι το γάλα. Ο Σύνδεσμος Αρτοποιών επεσήμανε πως οι τιμές στα αρτοποιητικά προϊόντα μειώθηκαν κατά 50% την τελευταία τριετία. 

Σε μια άλλη εξέλιξη η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ ανέφερε πως από την 1η Φεβρουαρίου άρχισαν οι αποκοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και σε καταναλωτές που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

Η κα Παπαδοπούλου είπε ότι «Έχει πάρα πολλούς από αυτούς του πελάτες που δεν έχουν επισκεφθεί τα γραφεία της Αρχής για να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους τελευταίους 10-12 μήνες. Υπάρχουν 220 που θεωρούνται πολύ δύσκολες περιπτώσεις γιατί έχει συσσωρευτεί μεγάλο χρεωστικό υπόλοιπο». 

Καταλήγοντας η κυρία Παπαδοπούλου διευκρίνισε ότι το σύνολο των ανείσπρακτων οφειλών από καταναλωτές ευάλωτων ομάδων ανέρχεται σε 1,1 εκατομμύριο ευρώ.

http://www.cytoday.eu/