9.2.16

Η φρουρά του Ερντογάν στον Ισημερινό... επιτέθηκε σε διαδηλωτές!!! (δείτε το βίντεο)

Τραμπούκοι- φρουροί του Ερντογάν σε ξένη χώρα χτυπούν διαδηλωτές!!!

Λόγω  της σύγκρουσης μεταξύ των φρουρών του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και διαδηλωτών στον Ισημερινό, η αστυνομία ζήτησε από τη φρουρά να παραδώσουν τα διαβατήριά τους.
Ο Ερντογάν, γράφει το αραβικό ‘ Σκάι Νιουζ’ βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στον Ισημερινό,  με σκοπό την ενίσχυση των εμπορικών και διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ομάδα γυναικών που  αντιτίθεται με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στη Συρία, φώναζε αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο «δολοφόνο», κατά τη διάρκεια ομιλίας του την περασμένη Πέμπτη.
Ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών στο Κίτο, όταν διαμαρτυρόμενοι  άρχισαν να φωνάζουν  για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Η ομάδα ασφαλείας που είναι υπεύθυνη για την προστασία του Τούρκου προέδρου, όρμηξε προς τους διαδηλωτές αρπάζοντας τρεις γυναίκες και τις έβγαλαν έξω από την αίθουσα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι οι γυναίκες επιτέθηκαν  καθώς ο Ερντογάν εγκατέλειπε το κτήριο.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Χοσέ Σερράνο, περιέγραψε το περιστατικό ως πράξη βίας. Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο Κίτο και ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό και τη κακομεταχείριση των γυναικών που διαμαρτύρονταν.
Αλλά, ο πρόεδρος και οι συνοδοί του άφησαν τον Ισημερινό, ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για το συμβάν.


infognomonpolitics
____________________________________________
Σε διπλωματικό επεισόδιο κατέληξε η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ισημερινό. Κι αυτό γιατί οι άντρες της φρουράς του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκαν σε βουλευτή αλλά και σε τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ των Κούρδων. 
Ο Ερντογάν βρισκόταν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο. Διαδηλωτές βρήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του Τούρκου προέδρου κατά των Κούρδων. 
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ζήτω το Κουρδιστάν»«Δολοφόνε Ερντογάν» και «Κάτω ο Ερντογάν», την ώρα που ο Τούρκος ηγέτης έμπαινε στο κτίριο του Πανεπιστημίου ΙΑΕΝ της πρωτεύουσας του Ισημερινού.
Τότε οι άντρες της φρουράς του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χτυπώντας μεταξύ άλλων γυναίκες διαδηλώτριες. 
Ο βουλευτής του Ισημερινού Ντιέγκο Βεντιμίγιαπροσπάθησε να προστατεύσει μία διαδηλώτρια καιδέχθηκε γροθιά από φρουρό του Τούρκου προέδρου, με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη. 
Έντονη ήταν η αντίδραση του Ισημερινού. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας σημείωσε ότι η επίθεση ήταν ανεύθυνη και στρεφόταν κατά της ελευθερίας του λόγου. Ο ίδιος σημείωσε ότι η φρουρά του Ερντογάν δεν είχε κανένα δικαίωμα να επιτεθεί στους διαδηλωτές, καθώς ούτε ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά ούτε και η φρουρά βρίσκονταν σε κίνδυνο. Πρόσθεσε ότι θα γίνει διάβημα διαμαρτυρίας στην τουρκική πρεσβεία.
http://tvxs.gr/