16.2.16

Σκληρή γλώσσα Κύριλλου για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ


O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος πιστεύει πως η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι λανθασμένη...
"Από ανθρωπιστική και χριστιανική άποψη, πρέπει να βοηθήσουμε όσους υποφέρουν, αλλά το είδος της βοήθειας μπορεί να ποικίλλει. Σε έναν πεινασμένο άνδρα μπορείς να δώσεις ένα ψάρι, αλλά και ένα καλάμι ψαρέματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πιάσει περισσότερα ψάρια" είπε με νόημα ο πατριάρχης στο Russia Today TV σήμερα.

"Αυτό σημαίνει ότι η στήριξη και η βοήθεια είναι χρήσιμη, αλλά κύρια έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εξάλειψη της βασικής αιτίας πίσω από τη μαζική εισροή προσφύγων εντός των ευρωπαϊκών χωρών", είπε.
"Είναι η πολιτική αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή η οποία έχει οδηγήσει σε όλο αυτό", πρόσθεσε ο πατριάρχης.
"Και έτσι, πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την επίλυση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης το συντομότερο δυνατόν", είπε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συντονισμένη εργασία από όλους τους ενδιαφερόμενους, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αραβικές χώρες.
«Δεν μπορούμε να έχουμε διάφορες συμμαχίες που λένε ότι έχουν τον ίδιο σκοπό, αλλά στην πραγματικότητα, έχουν διαφορετικούς στόχους. Πρέπει να πορευτούν  μαζί, και να θέσουν ένα κοινό στόχο, και να αναλάβουν δράση για την επίτευξή του. Εάν αυτό καταστεί δυνατό, και εάν οι χώρες ενδιαφερθούν  για την εξάπλωση της τρομοκρατίας τότε μόνο θα μπορέσουν να παρέχουν μια συντονισμένη απάντηση στην απειλή, κι αυτό θα βοηθήσει σίγουρα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και να σταματήσει την εισροή των προσφύγων », είπε και συμπλήρωσε
"Είμαι πεπεισμένος ότι τότε πολλοί πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν την Ευρώπη και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους"
http://ekklisiaonline.gr