2.2.16

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ;


Κατρούγκαλος: Δεν πρόκειται να κόψουμε καθόλου τις συντάξεις, ούτε τις κύριες ούτε τις επικουρικές...

«Δεν πρόκειται να κόψουμε καθόλου τις συντάξεις. Ούτε τις κύριες ούτε τις επικουρικές», δήλωσε κατηγορηματικά στην εκπομπή “στον ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου, το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το νέο σύστημα βασίζεται σε δύο πολύ απλές αρχές. Ίδιοι κανόνες για όλους για τις εισφορές. 20% του πραγματικού μας εισοδήματος θα δίνουμε για να χρηματοδοτούμε την κύρια σύνταξη. Και αντίστοιχα όμοιοι κανόνες για την απονομή των συντάξεων» εξήγησε ο υπουργός.
“Με τα χεράκια μας φτιάξαμε το ασφαλιστικό δεν το πήραμε μεταφρασμένο από τους θεσμούς”, επισήμανε ο υπουργός και υπογράμμισε πως στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια. “Δεν θα δεχθούμε εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη”, τόνισε.
“Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της αξιολόγησης το φορολογικό δεν είναι”, είπε ακόμα και έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των αγροτών.
Ο υπουργός σημείωσε πως “το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κάτω από 2.500 ευρώ το χρόνο” και πως θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά φόρους όπως όλοι οι Έλληνες. Και παράλληλα, όπως είπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.
Ωστόσο, σημείωσε πως στο σχέδιο της κυβέρνησης, οι αγρότες τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όσο για τις κινητοποιήσεις εκτίμησε πως γίνονται επειδή οι αγρότες φοβούνται πως θα επωμιστούν νέα βάρη, εκτός από αυτά που έχουν “φορτωθεί” τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ωστόσο, είπε πως με το νέο σχέδιο η επιβάρυνση δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ: “Δέκα ευρώ παραπάνω το μήνα δεν θα καταστρέψουν κανένα αγρότη”, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
ΠΗΓΗ: http://ysterografa.gr/