6.2.16

Με έξοδο από την κυβέρνηση και εκλογές προειδοποιεί ο Π.Καμμένος


ETOIMO ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ "ΟΠΛΟ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ; 

Με έξοδο από την κυβέρνηση και νέες εκλογές προειδοποιεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τους δανειστές σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα εάν συνεχίσουν τις παράλογες απαιτήσεις τους κατά της χώρας και του λαού της. 
  «Ο Καμμένος απειλεί την τρόικα με εκλογές» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», λέει ο Πάνος Καμμένος.
   Η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και όχι μόνο, δόθηκε στην εφημερίδα Realnews που κυκλοφορεί αύριο.  
  Επί της ουσίας ο υπουργός επιβεβαιώνει τo pronews.gr που πρώτο έιχε αναφέρει την χρήση του εκλογικού "όπλου" από την κυβέρνηση κατά δανειστών και Κ.Μητσοτάκη σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο. 
  Πριν μερικές ημέρες υπήρξαν διαψεύσεις του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο.Γεροβασίλη ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.  Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος το διεύψευσε και σήμερα σε συνέντευξή της σε σαββατιάτικη εφηερίδα.  
 "Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει", τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Επένδυση" και σημειώνει ότι "η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων".  
  Καλεί δε, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, "αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις".   Όμως η πιθανότητα να γίνουν εκλογές τελικώς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς με μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιτευχθούν δύο πολιτικοί στόχοι που θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει πρωταγωνιστής:  
    Να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο και να "παγιδεύσει" τον Κ.Μητσοτάκη καθώς και αυτός αμέσως μετά από μια υποθετική νίκη του θα πρέπει να περάσει τα ίδια σκληρά (ίσως και σκληρότερα) νομοσχέδια σε ασφαλιστικο, φορολογικό αλλά και εργασιακό  "καίγοντάς" τον εν τη γενέσει, στην προσπάθειά του να παίξει ηγετικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.      Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε εκλογές τώρα που δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Κ.Μητσοτάκης και δεν έχει ανασυντάξει το κόμμα του όπως θα ήθελε τουλάχιστον, και τις κερδίσει, θα έχει επιτύχει την τέταρτη κατά σειρά νίκη του έναντι της ΝΔ καθώς έχει ήδη επικρατήσει σε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις όπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. 
  Μια τέταρτη ήττα θα διαλύσει τη ΝΔ και θα καταστρέψει πολύ νωρίς το αρχηγικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αν και βρίσκεται στην αρχή της αρχηγίας του, την ήττα θα την χρεωθεί, σε μια περιοδο μάλιστα που η κοινωνία βρίσκεται στα "κάγκελα" για τα "αιματηρά" μέτρα που την περιμένουν.  
 Μάλιστα θα δώσει το ελεύθερο στον Α.Τσίπρα να μπορεί να περάσει ότι θέλει καθώς θα έχει νέα λαϊκή εντολή, και δεν θα υπάρχει πλέον ούτε το πρόσχημα ότι ο πολίτης δεν γνώριζε, ή κοροϊδεύτηκε προεκλογικά.     
 Μπορεί βέβαια να χάσει τις εκλογές κάτι που φαντάζει πλέον αρκετά πιθανό, όμως πάλι αυτός που ηττάται επί της ουσίας θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εάν επιλεχθεί από τους πολίτες θα είναι για να τους φέρει την ελπίδα στο "μαύρο" τους μέλλον.      Όμως μόλις εκλεγεί θα πρέπει να περάσει τα ίδια νομοσχέδια που προσπαθεί να περάσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτά ζητούν (και χειρότερα) οι δανειστές. 
Τι θα κάνει τότε; Θα "καεί" άμεσα στην συνείδηση του κόσμου όπως έγινε και με τους προηγούμενους.    
 Η ΝΔ, ας μην γελιόμαστε, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει όλα τα δύσκολα μέτρα που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να περάσει η ίδια με τίποτα.   
   Οι αντιδράσεις που θα έχει εάν γίνει κυβέρνηση θα είναι το λιγότερο τριπλάσιες καθώς ο αριστερός ψηφοφόρος είναι γνωστό ότι εύκολα "αποκοιμιέται" όταν υπάρχει μια αριστερή ή κεντροαριστερή (όπως παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ) κυβέρνηση στην εξουσία, απ'όταν έχει απέναντί του μια δεξιά-κεντροδεξιά κυβέρνηση οπότε και "γυαλίζει" το μάτι του.      Άλλωστε μια ηρωική "έξοδος" με εκλογές, του αρκεί για να "καθαρίσει" στην συνείδησή του ολόκληρη την αριστερή διακυβέρνηση και να την ξεχωρίσει από τα όσα "ποταπά" την ανάγκασαν να πράξει οι δανειστές.   
   Ο Κ.Μητσοτάκης λοιπόν είναι  τελευταίος που θα ήθελε εκλογές     Θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνει την "βρώμικη" δουλειά, να καθαρίσει την "μπουγάδα" και ει δυνατόν να την "απλώσει" κιόλας.  
 Αμφιβάλει κανείς ότι εάν αυτά είχαν γίνει επί δεξιάς κυβερνήσεως θα είχε "καεί το πελεκούδι";      Την απάντηση την είχε δώσει μια φορά ο μακαρίτης ο "avvocato" o ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, της Fiat, και της Ferrari, ο Τζιάνι Ανιέλι, όταν τον ρώτησαν σε ιδωτικό κύκλο για την γνώμη που είχε για τις αριστερές κυβερνήσεις:  

 "Το ωραίο με τις αριστερές κυβερνήσεις είναι ότι κάνουν πράγματα που οι δεξιές θα τολμούσαν να τα κάνουν μόνο στον ύπνο τους"  και οι δανειστές το γνωρίζουν αυτό,και ξέρουν ότι έχουν να χάσουν πάρα πολλά εάν γίνουν εκλογές.  
 Εν ολίγοις στη ΝΔ απεύχονται τις εκλογές διότι θα πρέπει να προσφέρουν τις ίδιες ακριβώς "λύσεις". 
Είτε χάσουν είτε κερδίσουν στην παρούσα φάση θα είναι μια καταστροφή.   Οι εκλογές όμως αποτελούν όπλο της κυβέρνησης και εναντίον των ξένων. 
Η κυβέρνηση θα μπορεί να τους απειλήσει, καθώς μπορεί οι ξένοι να θέλουν άλλα πρόσωπα στην εξουσία, αλλά αν υποχρεωθέι ο Κ.Μητσοτάκης να περάσει ασφαλιστικό, αγροτικό, εργασιακό κ.λ.π ως πρωθυπουργός και "καεί", τότε οι δανειστές δεν θα έχουν πλέον καμία πολιτική "εφεδρεία" για να την θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή.  
 Τουλάχιστον τώρα με το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα υπάρχει συνομιλητής και υπάρχει και μελλοντική πολιτική συνέχεια στα πλαίσια του δικομματικού "διπόλου" εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία.  
 Βερολίνο και Βρυξέλλες δεν θέλουν να πέσει τώρα η κυβέρνηση αυτή, θέλουν να πέσει... μετά. Θέλουν να "πιει" όλο το πικρό "ποτήρι" των "μεταρρυθμίσεων" αλλά και να ανατραπεί αμέσως μετά την εφαρμογή τους πριν προλάβει να πιστωθεί την βελτίωση των οικονομικών δεικτών μετά την αύξηση των τουριστικών εσόδων.  
 Επί του πρακτέου όλοι εκλογές θέλουν αλλά εκεί που δεν συμφωνούν είναι στον χρόνο διεξαγωγής τους.  
 Οι ξένοι τις θέλουν μόλις περάσουν όλα τα μνημονιακά μέτρα, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι πολιτικά "χαλαρή", ενώ η κυβέρνηση τις θέλει ή άμεσα αν αναγκαστεί από τις συνθήκες ώστε να αφήσει την "καυτή" πατάτα στον επόμενο, η μετά το καλοκαίρι όταν θα μπορεί να πιστωθεί τους ρυθμούς ανάπτυξης και την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης.
pronews