28.2.16

Δ.Αβραμόπουλος: "Πλάνο έκτακτης ανάγκης άμα δεν υπάρξει λύση σε επτά ημέρες"


Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού διαμηνύει ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως αν δεν βρεθεί λύσει σε επτά ημέρες θα εφαρμοστούν πλάνα έκτακτης ανάγκης.
________________________________________________________
Η λύση είναι η βίαιη επιβίβαση ΟΛΩΝ σε πλοία και η επίσης βίαιη αποβίβασή τους σε περιοχή κοντά στη Συρία Λιβύη ή όπου αλλού είναι καλύτερα και γι αυτούς.Η περαιτέρω παραμονή τους στην Ελλάδα είναι πλέον απαράδεκτη.
Αν αυτό δεν αρέσει στους Ευρωκάφρους, ας τους πάρουν αυτοί.
Juan
_________________________________________________________
 
Μήνυμα SOS σε δραματικό τόνο για την προσφυγική κρίση, εξέπεμψε σε δηλώσεις του σε καθημερινή εφημερίδα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «αν όλοι δεν αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, θα περάσουμε στην εφαρμογή πλάνων έκτακτης ανάγκης. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο».
 
«Απλούστατα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ελέγξουμε την κατάσταση: να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές, νε εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων προς τα βόρεια, να τους εξασφαλίσουμε προσωρινή στέγη και να λειτουργήσει, επιτέλους, η μετεγκατάσταση. Απαιτούνται απτά αποτελέσματα με συντονισμένη δράση όλων».
 
Μέχρι τη σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη βδομάδα με θέμα την προσφυγική κρίση, ο αρμόδιος Επίτροπος για το μεταναστευτικό θα είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ όσο και με τους εμπλεκόμενους υπουργούς και ηγέτες των κρατών-μελών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ θα επισκεφθεί τη Βιέννη, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, τα Σκόπια και την Αθήνα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι προτού καθίσουν όλοι στο τραπέζι της συνόδου.

pronews