2.2.16

Τουρκική "εισβολή" στα σπίτια των Ελλήνων μέσω τηλεοπτικού σταθμού; - Το πάθημα των Ιμίων δεν έγινε μάθημα


EFENPRESS: ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ- 

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Η Τουρκία βρήκε έναν ακόμη τρόπο να κάνει “απόβαση” στην Ελλάδα με πρόσχημα την επιχειρηματικότητα αλλά με προφανή στόχο την εθνική κυριαρχία. Πρόκειται για την διείσδυση που επιχειρεί τώρα μέσω του τομέα των ΜΜΕ, αφού Τούρκος επιχειρηματίας έχοντας άριστες σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν και ποζάροντας πολλές φορές με τον Αχμέτ Νταβούτογλου φέρεται να συμφώνησε με την κυβέρνηση για τηλεοπτική άδεια.

Και το ερώτημα είναι πότε επιτέλους οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα ξυπνήσουν και θα αντιληφθούν πώς δεν μπορούν να ξεπουλούν τα πάντα στο βωμό του χρήματος μη λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά ζητήματα και την κυριαρχία της χώρας; Μας προέκυψε τώρα ο Ατζούλ Ιλίτζαλι που θέλει να πάρει άδεια τηλεοπτικού καναλιού. Και ασφαλώς δεν είναι ο μόνος.
Ο ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TV8 δήλωσε σε συνέντευξη του, πώς συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα (κατά τον πρόσφατο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη) και εκείνος είδε θετικά το ενδεχόμενο εξαγοράς άδειας ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού. Εμφάνισε μάλιστα τη συμφωνία σαν να έχει κλείσει και ήδη ξεκινά και η αναζήτηση του προγράμματος.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει τις τηλεοπτικές άδειες σε επιχειρηματίες ένας εκ των οποίων είναι Τούρκος. Η κυβέρνηση, μετά τον σάλο που ξέσπασε όχι μόνο δεν το διέψευσε αλλά με κάποιον τρόπο επιβεβαίωσε πώς υπάρχουν συνομιλίες με τον Τούρκο επιχειρηματία αναφέροντας πώς “για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει διεθνής διαγωνισμός”.
Σα να λέει δηλαδή πώς σε αυτόν θα συμμετάσχει και ο Ατζούλ Ιλίτζαλι και μπορεί να πάρει μία τηλεοπτική άδεια είτε ενημερωτικού είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Μα πάει καλά η κυβέρνηση; Σε ποιον θέλει να δώσει τηλεοπτικό σταθμό; Στον κολλητό του Νταβούτογλου για να μας ενημερώσει πότε οι Τούρκοι θα κάνουν στρατιωτική απόβαση στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου που διεκδικούν;
Δεν φτάνει το γεγονός ότι τους έφεραν μέχρι τις ακτές της Αττικής θέλουν να τους βάλουν και στα σπίτια των Ελλήνων; Ο συγκεκριμένος Τούρκος επιχειρηματίας, νεαρός στην ηλικία είναι “μπροστάρης” συγκεκριμένων συμφερόντων και επιδιώξεων. Πρόσφατα ένα μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού του σταθμού εξαγόρασε ο όμιλος Dogus έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι ο ίδιος όμιλος ιδιοκτησίας του Φερίτ Σαχένκ που εξαγόρασε τις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας και της Λευκάδας και ετοιμάζεται τώρα να βάλει στο χέρι όλη την παραλιακή ζώνη από το Καβούρι και μέχρι και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Όλα αυτά τυχαία; Προφανώς και όχι; Η εταιρεία Dogus διατηρεί άριστες σχέσεις με το βαθύ κράτος στην Τουρκία και τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Νταβούτογλου την προωθούν στο εξωτερικό και όπου η Άγκυρα έχει στρατηγικές επιδιώξεις.
Ο στόχος λοιπόν της δραστηριοποίησης της και στην Ελλάδα, είτε κατά μόνας είτε συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες δεν είναι μόνον επιχειρηματικός, αλλά και μία ιδιότυπη εισβολή στη χώρα μας. Οι Τούρκοι από τα σίριαλ και μόνο που παίζονταν στην ελληνική τηλεόραση, όπως ο Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής αποσκοπούσαν να περάσουν μηνύματα προπαγανδιστικά και μάλιστα με προκλητικό και ευθύ τρόπο.
Φανταστείτε τώρα να δοθεί σε Τούρκους ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός τι έχει να γίνει. Μην ξεχνάμε πώς η Άγκυρα χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ στην κρίση των Ιμίων. Έστειλε δημοσιογράφους με ελικόπτερο να καρφώσουν την τουρκική σημαία πάνω στα Ίμια, κατεβάζοντας την ελληνική και στη συνέχεια προπαγάνδιζαν πως πρόκειται και τουρκικό έδαφος.
Ίσως τώρα να ετοιμάζει  κάτι ακόμη πιο χοντρό. Για τους πολιτικούς, αλλά και αυτούς που θα ισχυριστούν πώς πρόκειται για απλά για μία επιχειρηματική κίνηση, τα εθνικά συμφέροντα μάλλον αποτελούν ψιλά γράμματα. 
pronews