23.2.16

Πρόταση-σοκ από την Γερμανία: "Αρμόδια για την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο να είναι η Τουρκία"


Οι Στρατηγοί μας, δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αν οι πολιτικοί αποφασίσουν να ξεπουλήσουν την Εθνική μας κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας. Είναι οι μόνοι που όχι μόνο δικαιούνται αλλά υποχρεούνται  και δύνανται να εφαρμόσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος.
 ΑΛΕΞ

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΞΙ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΒΟΥΛΗ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ !

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 Η Γερμανία ζήτησε την εκχώρηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης μέχρι και έξι ναυτικά μίλια από τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία!  
 
Mία πρόταση σοκ έκανε η Γερμανίδα ΥΠΑΜ και κατά πολλούς η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία της Γερμανίας, Ursula von der Leyen σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, όπου ζητάει το εξής:   "Όσοι λαθρομετανάστες-πρόσφυγες περισυλλέγονται στα τουρκικά και τα ΔΙΕΘΝΗ χωρικά ύδατα θα επιστρέφουν στην Τουρκία ενώ όσοι περισυλλέγονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα θα προωθούνται στην Ελλάδα"  

 Δηλαδή ζήτησε την εκχώρηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία και το ελληνικό κράτος να ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα μόλις έξι ναυτικά μίλια από τις ακτές της ηπεριωτικής χώρας και από τις ακτές των ελληνικών νησιών. 

  Δηλαδή οι Τούρκοι θα επιχειρούν έξω από την Σαρωνίδα, τον Πλαταμώνα, το Λαύριο, την Ραφήνα, το Άστρος Κυνουρίας κ.α ανενόχλητοι!   
Η Γερμανία απαιτεί την παράδοση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο με σαφή προτίμηση στην εξπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων κάτι που παραδοσιακά κάνουν οι Γερμανοί από την σύγχρονη Ιστορία αλλά και από τα βάθη των ιστορικών χρόνων όταν κάποτε οι πρόγονοί τους Γότθοι συγκατοικούσαν στις ίδιες κοιλάδες με τους προγόνους των Τούρκων τους Ούννος στην περιοχή των Ουραλίων. 
 Για άλλη μια φορά το Βερολίνο εξυπηρετεί την Άγκυρα όπως έκανε τόσες φορές στο παρελθόν. Το ότι η απαίτηση αυτή έγινε δια του στόματος της Ursula von der Leyen προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία καθώς θεωρείται η επόμενη καγκελάριος της Γερμανία, μια ακόμα "σιδηρά κυρία" χωρίς τις ατέλειες της προηγούμενης, καθώς είναι σαφώς πιο εμφανίσιμη, έχει επτά παιδιά (ναι καλά ακούσατε) και δεν φοβάται να "τσαλακώνει" την "σκληρή" εικόνα της όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί όπου ο γνωστός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν την έχει πάρει αγκαλιά και την μεταφέρει στα χέρια του όπoυ συμβολικά την αφήνει σε έναν κάδο σκουπιδιών σε σόου της γερμανικής τηλεόρασης στο  "Wetten, dass..."!  
   Eίναι η Γερμανίδα ΥΠΑΜ από τον Νοέμβριο του 2013 και για πολλούς θεωρείται πολύ πιο επικοινωνιακή από την Α.Μέρκελ.   Σημειώνεται ότι όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από τις Βρυξέλλες στο pronews.gr η Τουρκία ζήτησε επίσημα να αναλάβει εξ ολοκλήρου την "προστασία" ττων νησιών, όχι μόνο της Λήμνου και των Δωδεκανήσων, αλλά ολόκληρου του Ανατολικού Αιγαίου και το ΝΑΤΟ να περιοριστεί μόνο στην περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού και δυτικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου! 

    Οπως βλεπετε στην φωτό, ο 25ος Μεσημβρινός, τέμνει το Αιγαίο στην μέση.   Στην Ελλάδα επιτρέπουν δικαίωμα ερεύνης δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και στο ΝΑΤΟ μια στενή θαλάσσια λωρίδα ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού μέχρι μερικά μίλια ανατολικά των ακτών των νησιών του Α.Αιγαίου!  
  Προφανώς για να ελέγχει τα... δελφίνια και τις θαλάσσιες χελώνες!   Και η Τουρκία να ελέγχει ολόκληρη την διακίνηση από τα παράλια προς τα νησιά.   Και βέβαια να θέσει υπό de facto επιχειρησιακό έλεγχο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο από την Σαμοθράκη, μέχρι το Καστελόριζο!  
 Η απαίτηση, διατυπώθηκε χθες στην τετραμερή ΝΑΤΟ, Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας, από τον Τούρκο στρατιωτικό εκπρόσωπο, ο οποίος μάλιστα είπε επι λέξει τα εξής: "Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μία αποφαση που ακυρώνει τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο.  Ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού (σ.σ.: στο μέσον του Αιγαίου) είναι τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης. 
Αν θέλει το ΝΑΤΟ ας περιπολήσει μέχρι δυτικά των νησιών που βρίσκονται στα παράλιά μας"! 
  Και όταν του τέθηκε το ερώτημα, πώς αυτή η θέση εμφανίζεται τώρα, την στιγμή που ο Τούρκος πολιτικός επίτροπος του ΝΑΤΟ, είχε συμφωνήσει σε άλλο διακανονισμό αρμοδιοτήτων απάντησε αφοπλιστικά "Εγώ δεν μπορώ να συνηγορήσω στις μ....κίες που είπαν οι πολιτικοί"!  
 Η Αγκυρα κατέθεσε στον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ (SACEUR) έγγραφο με την συνθήκη των Παρισίων που αποστρατικοποιεί τα Δωδεκάνησα και την συνθήκη του 1914 για την Λύμνο και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.   Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε σ'ενα κομβικό σημείο. Αύριο κανονικά θα αποφασίζονταν οι ζώνες επιχειρησιακής ευθύνης. 
Η Τουρκία ζήτησε για πρώτη φορά επίσημα την διαχείριση των νησιών του Α.Αιγαίου.   Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, τώρα "τρέχει κι δεν φτάνει". Εστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γγ. του ΝΑΤΟ Γιενσ Στόλτενμπεργκ και το μεσημέρι θα μιλούσε με την Γερμανίδα υπουργό Αμυνας.
 Ε, λοιπόν ιδού ποια ήταν η πρόταση της Γερμανίδας καγκελάριου, αμφιβάλουμε αν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου θα την έκανε καλύτερα. 
  Με την πρόταση αυτή το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι οι πολίτες της να κάνουν μπάνιο στις ακτές της και καμιά... βαρκάδα, αλλά στα ρηχά όχι πολύ βαθιά, εκεί θα επιχειρούν οι... Τούρκοι.  

pronews